Експерти очікують стрімке зростання попиту на смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через пандемію коронавірусу поставки смартфонів в цьому році сильно знизилися. Однак експерти аналітичної компанії Digitime Research впевнені, що в наступному році нас чекає стрімке зростання попиту. Однією з причин називається подальше розгортання мереж п’ятого покоління. 

За попередніми підрахунками, стимулювання попиту на смартфони будуть забезпечувати гаджети початкового рівня, в яких реалізована підтримка 4G і 5G. Очікується, що до 2023 року кількість таких смартфонів складе 1,5 мільярда, а до 2025-го цифра збільшиться до 1,7 мільярда.

Аналітики Digitime Research також впевнені, що серед лідерів з поставок в 2021 році залишаться Samsung і Apple. Також в п’ятірці лідерів вказані OPPO, vivo і Xiaomi, а ось китайська HUAWEI, як передбачається, з лідируючих позицій опуститься на сьому сходинку. За оцінкою аналітиків, якщо до кінця 2020 року світові поставки 5G-пристроїв оцінюються в 200 мільйонів пристроїв, то до 2025-го їх кількість зросте до 1,22 мільярда одиниць.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звіт від агентства Canalys вказує на продажі смартфонів з підтримкою мереж п’ятого покоління за підсумками 2020 року на рівні 278 мільйонів одиниць. При цьому падіння попиту на гаджети в порівнянні з 2019-м складе 10,7%, але вже в наступному році відновиться, піднявшись на 9,9 процентних пункту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.