У ноутбуках і комп’ютерах Apple знайшли серйозну уразливість

За даними сайту IronPeak, в співпроцесор T2, що використовуються в комп’ютерах і ноутбуках виробництва Apple, є апаратна вразливість, яку неможливо усунути оновленням ПЗ. Хакер може обійти блокування активації, отримати повний доступ до ядра системи і виконати довільну атаку на пристрій, заволодівши одними даними.

Як з’ясувалося, процесор T2 створений на базі чіпа A10, тому вразливий перед експлойтів checkm8 . З міркувань безпеки цей процесор використовує для зберігання даних власну пам’ять, яка не залежатиме від операційної системи, і саме це, як не парадоксально, створює загрозу успішного проведення хакерської атаки.

Уразливість знайшов фахівець Нільс Х. Він розповів, що звертався до компанії Apple, але та проігнорувала його, тому він вирішив оприлюднити інформацію. За його словами, проблема зачіпає комп’ютери і ноутбуки Apple з процесорами Intel, але також може відноситися до смартфонів і планшетів, оскільки в них використовуються компоненти чіпа T2.

Хороша новина в тому, що для експлуатації цієї уразливості потрібно фізичний доступ до комп’ютера за допомогою спеціального обладнання (наприклад, чіпа, підключеного через кабель до USB-порту). Іншими словами, віддалено атакувати комп’ютер або ноутбук не вийде – треба, щоб хакер підійшов до нього і підключив пристрій для злому, а ймовірність такої події в житті зазвичай мінімальна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.