Створено сайт на який можна зайти лише при вимкненому інтернеті

Програміст Кріс Болін (Chris Bolin) розробив сайт, який доступний тільки тоді, коли пристрій не підключений до Мережі.

фото-Depositphotos
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Болін створив сторінку, доступну виключно тоді, коли ваш пристрій не приєднаний до Мережі. При робочому Wi-Fi або дротовому з’єднанні користувач бачить тільки повідомлення про те, що щоб відвідати сторінку, потрібно від’єднатися від Мережі. Як тільки пристрій втрачає з’єднання з інтернетом, відвідувачам сайту відкривається прихований: невеликий повчальний текст про те, як корисно іноді піти в офлайн.

«Ви хочете стати більш продуктивним? Тоді просто відключіться від інтернету. Адже постійний доступ до інтернету – це постійні переривання, як зовнішні, так і внутрішні. (…) Звичайно ж, ви можете вимкнути звук повідомлень в Twitter або вийти з Slack. Але яким чином можна вимкнути свій мозок і не реагувати на свої ж думки? Я провів багато часу, перебуваючи в такій же ситуації. Ті частки секунди, коли раптом замислюєшся над найбільш банальним питанням: “А яка друга найбільш поширена в світі мова?” – це і є найнебезпечніший час! Адже ці п’ятсот мілісекунд можуть зіпсувати ваш день. Ніколи ж не буває тільки одного пошуку в Google або однієї статті у Вікіпедії. Але, відключивши інтернет, ви відразу зможете відкласти свої бажання і безперешкодно рухатися вперед », – говорить автор сайту. Він впевнений,

«Я вже чую скарги:” Але щоб працювати, мені ж потрібно перебувати в Мережі! ” А мені все одно. Тепер і ви знайдіть на цей час. Я абсолютно впевнений, що єдина річ, яка створює цінність вашого людського капіталу, – це ваша здатність синтезувати інформацію. А не навик роботи в пошукових системах типу Google. Займайтеся в Мережі тільки пошуком. А ось працюйте поза нею », – пропонує Кріс Болін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того щоб зробити сторінку доступною тільки при відсутності підключення до Мережі, Болін скористався опціями, які є майже у всіх браузерах: сайти, які ви відвідуєте, постійно запитують у браузера інформацію про стан підключення (це полегшує роботу в нестабільній мережі); Болін налаштував свою сторінку так, щоб вона видавала потрібний текст тільки тоді, коли пристрій користувача не підключено до Мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.