Mozilla прибере з Firefox дві популярні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця Mozilla оголосила про реструктуризацію, яка призведе до масових скорочень співробітників, через що неминуче постраждає один з найпопулярніших браузерів – Firefox. І ось фанати браузера почали отримувати перші дзвіночки проблем з Firefox: компанія прибирає опції Send (надіслати) і Notes (записки).

Вивчивши бюджет розробки, Mozilla вирішила, що Send не варто підтримувати. Продукт був припинений раніше цього літа через побоювання, що інструмент, що дозволяє користувачам анонімно завантажувати і відправляти зашифровані файли, міг використовуватися для проведення фішингових атак і поширення шкідливих програм.

Користувачі вже щосили лають компанію – для багатьох це був один з найшвидших і простих способів безпечної передачі файлів по мережі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Notes також знаходиться під ударом. Опція дозволяла користувачам настільних комп’ютерів і Android робити нотатки на веб-сторінках і синхронізувати їх між пристроями, зберігаючи вміст надійно зашифрованим. Сервіс буде закритий в листопаді, але користувачі, у яких встановлено розширення, можуть заздалегідь експортувати свої нотатки.

Багато видань помітили, що бачити, як ці служби закінчують своє існування – сумно. У багатьох вони були в постійній ротації. Компанія прийняла рішення присвятити свою увагу проектам, що приносить дохід, таким як новий VPN-сервіс. Що ж, будемо стежити за розвитком подій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.