У Google Chrome з’явиться нова функція захисту від шкідливих завантажень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для захисту користувачів від шкідливого програмного забезпечення Google ще в 2019-му запустила систему Advanced Protection Program для Chrome. Рік по тому компанія анонсувала нову функцію для фірмового браузера, покликану зробити роботу з ним ще більш безпечною.

Після релізу відповідного оновлення користувачі Chrome зможуть перед скачуванням відправляти сумнівні файли в хмару Google, де вони будуть скануватися за допомогою набору технологій виявлення шкідливих програм Safe Browsing. У разі виявлення загроз завантаження таких файлів буде скасовано.

«Коли користувач завантажує файл, виконується швидка перевірка з використанням метаданих, таких як кеші файлу, щоб оцінити, чи не виглядає він потенційно підозрілих. Для будь-яких завантажень, які Safe Browsing вважає ризикованими, але не явно небезпечними, користувачеві буде представлено попередження і можливість відправити файл на сканування », – пояснює Google.

За твердженням компанії, визначення необхідності хмарного сканування не займатиме багато часу, але при бажанні користувачі зможуть проігнорувати попередження про наявність шкідливого файлу і відкрити його без попередньої відправки в хмару.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли нова функція стане загальнодоступною, Google повідомить пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.