У Google Chrome з’явилася нова можливість для блокування реклами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Chrome заслужив славу досить ненажерливого браузера, який споживає не тільки надмірно багато оперативної пам’яті, а й енергії. Тому Google останнім часом робить все можливе, щоб очистити свою репутацію. Так, одне з останніх оновлень зменшує кількість реклами і продовжує час автономної роботи мобільних пристроїв. 

В останніх версіях Chrome розробники почали активно тестувати нову функцію, яка дозволяє заблокувати ресурсоємних рекламу, яка знижує продуктивність браузера і споживає занадто багато ресурсів. Ця новина особливо порадує користувачів ноутбуків, планшетів і смартфонів, адже для них час автономної роботи грає важливу роль. Також це корисно тим, у кого лімітований доступ до інтернету. 

Приклад заблокованої реклами в Chrome

Google буде блокувати рекламне оголошення в тих випадках, коли:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Вона навантажує процесор в цілому більше 60 секунд
  • Вона навантажує процесор 15 секунд і більше в 30-секундному вікні
  • Вона споживає понад 4 МБ трафіку

Відзначається, що частка такої реклами становить лише 0,3%, але на неї припадає 26% споживаного трафіку і 28% від загального навантаження процесора рекламою. Блокується також реклама, яка виконує ресурсомісткі JavaScript-операції. 

Всі бажаючі вже можуть активувати нову функцію вручну через експериментальні налаштування Chrome. Для цього необхідно ввести в пошуковому рядку  chrome: // flags , знайти через пошук пункт  Heavy Ad Intervention і виставити для нього значення  Enabled .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.