Categories: Інтернет

Абоненти популярного оператора невдовзі можуть не додзвонитися на стаціонарні номери

Share
У п’ятницю, 29 грудня, “Укртелеком” заявив, що мобільний оператор Lifecell відмовився продовжувати або ж укладати із компанією новий договір про взаємоз’єднання мереж.

Про це повідомляє прес-служба “Укртелекому”.

“Не дивлячись на рішення Lifecell припинити договір про взаємоз’єднання мереж “Укртелеком” і Lifecell, починаючи з 1 січня 2018 року, компанія “Укртелеком” продовжить обслуговувати всі дзвінки з мережі Lifecell, в тому числі і міжнародні дзвінки, і дзвінки на номери 0800″, – мовиться у повідомленні “Укртелекому”.

Там також пояснили, що Lifecell ініціювала припинення дії поточного договору з “Укртелекомом” і відмовилася від укладення нової угоди.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми робимо все можливе, щоб швидше вирішити це питання, а до цього часу “Укртелеком” забезпечує зв’язок, щоб спілкуватися у звичайному режимі,
– зазначається у повідомленні оператора фіксованого зв’язку.

Варто наголосити, що у випадку непідписання такого договору абоненти “Укртелекому” не зможуть телефонувати на номери абонентів Lifecell і навпаки.

“Зараз основними проблемами за договором є те, що Lifecell хоче припинити термінацію міжнародного трафіку на своїй мережі транзитом через “Укртелеком”. Ми вважаємо, що збереження транзиту міжнародного трафіку забезпечить збереження ринкової конкуренції на ринку пропуску трафіку. З рештою учасників ринку така практика існує”, – відзначають в “Укртелекомі”.

Ще однією проблемою “Укртелеком” назвав бажання Lifecell підняти ставку інтерконекту за послугою дзвінків на номером 0800 з поточної у розмірі 23 копійки за хвилину до 36 копійок за хвилину. У свою чергу “Укртелеком” пропонує знизити цю ставку до 15 копійок за за хвилину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Взаємоз'єднання мереж і обмін трафіком це різні речі. Я не знаю деталей, але впевен, що Лайф за обмін трафіком, а Укртелеком займається шантажем. Підтримую Лайф.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024