Абоненти популярного оператора невдовзі можуть не додзвонитися на стаціонарні номери

У п’ятницю, 29 грудня, “Укртелеком” заявив, що мобільний оператор Lifecell відмовився продовжувати або ж укладати із компанією новий договір про взаємоз’єднання мереж.

Про це повідомляє прес-служба “Укртелекому”.

“Не дивлячись на рішення Lifecell припинити договір про взаємоз’єднання мереж “Укртелеком” і Lifecell, починаючи з 1 січня 2018 року, компанія “Укртелеком” продовжить обслуговувати всі дзвінки з мережі Lifecell, в тому числі і міжнародні дзвінки, і дзвінки на номери 0800″, – мовиться у повідомленні “Укртелекому”.

Там також пояснили, що Lifecell ініціювала припинення дії поточного договору з “Укртелекомом” і відмовилася від укладення нової угоди.

Ми робимо все можливе, щоб швидше вирішити це питання, а до цього часу “Укртелеком” забезпечує зв’язок, щоб спілкуватися у звичайному режимі,
– зазначається у повідомленні оператора фіксованого зв’язку.

Варто наголосити, що у випадку непідписання такого договору абоненти “Укртелекому” не зможуть телефонувати на номери абонентів Lifecell і навпаки.

“Зараз основними проблемами за договором є те, що Lifecell хоче припинити термінацію міжнародного трафіку на своїй мережі транзитом через “Укртелеком”. Ми вважаємо, що збереження транзиту міжнародного трафіку забезпечить збереження ринкової конкуренції на ринку пропуску трафіку. З рештою учасників ринку така практика існує”, – відзначають в “Укртелекомі”.

Ще однією проблемою “Укртелеком” назвав бажання Lifecell підняти ставку інтерконекту за послугою дзвінків на номером 0800 з поточної у розмірі 23 копійки за хвилину до 36 копійок за хвилину. У свою чергу “Укртелеком” пропонує знизити цю ставку до 15 копійок за за хвилину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.