Google готує новий сервіс для конкуренції з Zoom

За даними 9to5Google, компанія Google збирається закрити не особливо популярний сервіс Duo і запустити на його основі новий проект. У ньому можна буде переписуватися, обмінюватися файлами і розмовляти, у тому числі по відеозв’язку.

Новий сервіс буде конкурувати із Zoom, а в його основу ляже Duo. Розробкою нового проекту займається та ж команда, яка розвиває Duo, а також вбудовані в Android програми «Телефон» та «Повідомлення». З цього можна зробити висновок, що новий додаток може отримати глибоку інтеграцію в Android, і користуватися ним можна буде навіть без установки.

У Google вже є конкурент Zoom – сервіс Meet, який нещодавно був вбудований у веб-версію і мобільні додатки Gmail. Головна відмінність від Meet полягає в тому, що сервіс, який створюється на основі Duo, буде націлений на звичайних, а не корпоративних користувачів. Коли Google запустить його, і як він буде називатися, поки невідомо.

У період пандемії коронавіруса компанія Google вбудувала в Duo кілька нових можливостей. Наприклад, зараз в цьому сервісі можуть спілкуватися по відеозв’язку одночасно до 32 чоловік. Приєднатися до відеодзвінка в Duo можна за посиланням, отриманої від знайомих (точно так само, як в Zoom і Meet).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.