Популярну мобільну гру Fortnite видалили з Google Play і App Store

Epic Games запропонувала купувати віртуальні гроші у грі минаючи комісії магазинів додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікава історія розвивається навколо надпопулярної ігри Fortnite. Розробники – компанія Epic Games – запропонувала купувати використовувані в грі віртуальні гроші V-bucks через прямі платежі, а не через розрахунки відповідних магазинів додатків. Це дозволило знизити вартість внутрішньо валюти, так як в разі прямих платежів користувачі не платять комісії Google і Apple.

Наприклад, розмір комісії в App Store становить близько 30%. У Google Play 1000 V-bucks пропонуються за $ 10 при покупці через магазин Google Play, і $ 8 – через прямий платіж Epic. Не важко припустити, який варіант в такому випадку ви обрали.

Такий варіант навряд чи сподобався Google і Apple, навіть якби йшлося про маловідомий додаток, що вже говорити про надпопулярно гру Fortnite. Тому дуже швидко після впровадження прямих платежів гру забанили спочатку в App Store, а потім і в Google Play. Причому з чи не однаковим формулюванням – за порушення загальних правил, які застосовуються до всіх розробниками, і які покликані забезпечити безпеку магазинів додатків для користувачів. Безпосередньо заявляти про втрачену комерційну вигоду не стала ні Apple, ні Google. Втім, магазини додатків говорять про те, що намагаються домовитися з Epic.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У самій Epic Games з баном не згодні. У компанії вже оформили скаргу на Apple, назвавши її дії «антиконкурентними».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.