Google запустить безкоштовну альтернативу iCloud для Android і iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще на стадії анонсу фірмового сервісу Google One пошуковий гігант надав користувачам Android автоматично збережені даних зі смартфона в хмару. 

Тепер же компанія оголосила про розширення функціональності однойменного мобільного додатка: скористатися ним зможуть і власники iOS-гаджетів, а для створення резервних копій більше не буде потрібно в обов’язковому порядку оформляти платну підписку. 

Безкоштовне автоматичне резервне копіювання даних сумарним об’ємом до 15 ГБ (контакти, фотографії та повідомлення з мультимедійним контентом) будуть доступні на будь-якому пристрої під управлінням Android або iOS з встановленим додатком Google One.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незалежно від платформи, користувачам, за заявою розробників, буде простіше управляти доступним простором – в додатку і на веб-сайті Google One з’явиться новий менеджер сховища з поліпшеним інтерфейсом. Він дозволить легко і швидко наводити порядок в бекапіть, видаляючи великі файли, спам-повідомлення та інші непотрібні елементи.

«Автоматичне резервне копіювання буде доступно на Android-смартфонах, навіть якщо у вас немає членства в Google One. А якщо у вас є iPhone, ми представляємо новий додаток для iOS, яка дозволяє зберігати фотографії, відео, контакти і події календаря в Google », – йдеться на сайті компанії.

Нові можливості сервісу і додаток для iOS будуть доступні користувачам в найближчі дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.