Стало відомо, скільки заробляють розробники ігор в Україні

По-справжньому гарна робота повинна приносити не тільки достатньо грошей, але і задоволення. Найскладніше знайти таке рідкісне поєднання.

Про те, до якої спеціальності варто придивитися нинішнім випускникам, щоб не нудьгувати і не бідувати, написало видання UBR.

Згідно з результатами опитування, проведеного рекрутинговою компанією Values ​​Value і платформою inGame Job, криза поки не особливо вплинула на один з найприбутковіших сегментів ІТ-сфери – творців ігор. Правда, в Україні зарплата розробника залежить відразу від декількох факторів, і мова, як не дивно, йде не про досвід або профільну освіту.

Так, важливо, де саме працює фахівець з геймдейву. Тим, хто вважає за краще працювати в офісі (а таких 66,27%), в середньому платять $ 1,7 тис. На місяць. Ентузіасти, які примудряються поєднувати роботу в офісі з віддаленою, отримують близько $ 1,8 тис. (16,19%). А ось сидіти повністю на відділеній роботі менш вигідно – всього $ 1,3 тис. (17,54%).

У питанні зарплати відіграє роль і місто, в якому знаходиться розробник. І чим воно більше, тим солідніша сума приходить фахівцю з геймдейву в кінці місяці. Так, робота, яка в Києві оцінюється в $ 1,8 тисячі, в Харкові принесе $ 1,45 тисячі, а в Дніпрі і того менше – $ 1,2 тисячі.

Однак справжня несправедливість криється не в географічному, а в гендерному аспекті. Як показало опитування, в якому взяли 70,3% чоловіків і 29,7% жінок, зарплата останніх в цьому році в середньому на $ 430 нижча.

Ну і, звичайно, в геймдейві важлива посада і спеціальність. Найвищі зарплати в Україні передбачувано у топ-менеджерів – $ 3,7 тис. На другому місці менеджери проектів і продюсери, вони заробляють приблизно $ 2,2 тис. І тільки на третьому місці аналітики і розробники з медіа компенсаціями на рівні $ 2 тис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.