Google штучно збільшує рейтинг додатку TikTok у Play Маркеті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний додаток TikTok від китайської компанії bytedance останнім часом піддається жорсткій критиці як з боку урядів деяких країн, так і з боку самих користувачів. Наприклад, в Індії закликають бойкотувати або взагалі заборонити додаток, який нібито розбещує молодь.

Як результат, рейтинг TikTok в Play Маркеті для Android впав спочатку з 4 до 2 зірок, а потім і до 1,2 зірки. Так було деякий час, поки дехто не помітив, що рейтинг програми почав знову зростати.

Тільки зростати він став не завдяки збільшенню кількості нових позитивних відгуків, а через дії компанії Google. Як виявилося  “корпорація добра” видаляє негативні відгуки, намагаючись тим самим підвищити рейтинг TikTok на своїй платформі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Штучну зміну рейтингу помітив користувач Twitter Норберт Елекес (Norbert Elekes) ще минулого тижня. В одному зі своїх твітів він повідомив, що “Google, судячи з усього, за добу видалила більше мільйона відгуків про програму, підвищивши рейтинг TikTok з 1,2 до 1,6 зірки”.

Свої слова він підтвердив скріншотами сторінки програми в магазині. На одному відображається рейтинг в 1,2 зірки на основі 28 млн відгуків користувачів. Інший опублікований скріншот показує вже 1,6 зірки на основі 27 млн відгуків.

На цьому Google вирішила не зупинятися. На поточний момент загальна кількість відгуків про програму скоротилася до 21 мільйона. Таким чином менш ніж за тиждень компанія видалила близько 7 млн негативних відгуків. Правда, самому додатку це не допомогло, так як рейтинг як і раніше дуже низький і становить 1,4 зірки.

Google ніяк не коментує дану інформацію, але на думку ресурсу IndiaToday, компанія безумовно таким чином намагається підвищити рейтинг програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.