Ваші звичайні розумні годинники і трекери активності можуть дозволити поліпшити прогнози спалахів грипу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні розумні годинники і трекери активності в більшості своїй вміють стежити за пульсом і сном користувача. Також вони часом оснащені додатковими датчиками.

Інформація з пульсометра насправді може бути набагато корисніше, ніж просто демонстрація цього самого пульсу. Наприклад, Apple Watch щорічно рятують безліч людей, попереджаючи їх про ті чи інші проблеми з серцем.

Як виявилося, подібні пристрої можуть навіть допомогти вченим передбачати спалахи грипу!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свіже дослідження американських вчених показало, що дані з цих пристроїв дозволяють покращувати і оптимізувати прогнози щодо спалахів грипу.

Суть дослідження була досить простою. Вчені взяли знеособлені дані більш ніж 47 000 власників пристроїв Fitbit в період з березня 2016 по березень 2018 року, проаналізували показники датчика ЧСС і дані про якість сну, а потім ці дані порівнювалися з щотижневими оцінками з грипоподібних захворювань центрів з контролю і профілактики захворювань США. Підсумкові дані, як виявилося, дозволили істотно поліпшити передбачення грипоподібних захворювань.

Поки це лише перше велике дослідження подібного роду, але в перспективі звичайні трекери активності і розумні годинники можуть дозволити краще прогнозувати спалахи грипу і, ймовірно, деяких інших захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.