Розумні колонки будуть рятувати життя

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часто буває так, що людина, у якої відбувається зупинка серця, знаходиться вдома, при цьому поруч немає людей, які можуть надати або викликати допомогу. У майбутньому в подібних випадках на допомогу прийдуть розумні колонки.

Дослідники з Вашингтонського університету вже розробили систему, здатну виявляти типові звуки, що видаються людьми при зупинці серця, і реагувати відповідним чином.

Щоб уникнути помилкових спрацьовувань, штучний інтелект прослухав величезну кількість звуків, які чутні під час звичайного сну, включаючи хропіння, дихання, шум з вулиці і так далі. Крім того, штучний інтелект навчали розпізнавати так зване агональне дихання за допомогою реальних аудіозаписів, які були записані службами невідкладної медичної допомоги Сіетла при екстренних викликах. Подібне дихання виникає при дуже важких станах організму та зазвичай супроводжуються вираженою гіпоксією головного мозку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При виявленні проблем в голосі і диханні людини розумна колонка сповістить про це знаходячихся поблизу людей і зробить дзвінок але номером екстреної допомоги. Розробники стверджують, що вже зараз відсоток помилкових спрацьовувань дуже низький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.