Медики вперше в історії доставили донорський орган за допомогою дрона

Доставка товарів дронами на сьогоднішній день в цілому все ще є питанням найближчого майбутнього. Так, є тестові програми, але вони обмежені невеликими зонами і існують лише в ряді країн.

І поки навіть цей напрям ще фактично не існує, медики Меріленда випробували дрон в якості способу доставки органу для трансплантації. Це був перший подібний експеримент і він пройшов успішно.

Нирка була доставлена з лікарні Saint Agnes Hospital в Балтіморі в медичний центр Університету Меріленда. Відстань між ними дуже невелика — всього 4,3 км, так що в даному випадку це був саме експеримент, а не нагальна необхідність.

Щоб звести ризики до мінімуму, до самого транспортування вчені провели 44 випробувальних польоти протягом місяця. Крім того, дрон мав резервні гвинти, подвійну батарею і навіть парашут.

Медики вважають, що доставка органів дронами може в майбутньому значно поліпшити статистику. До прикладу, за минулий рік в США 1,5% донорських органів взагалі не були доставлені за призначенням, а в 4% випадків доставка зайняла мінімум на дві години більше необхідного. У випадку ж з дрона часто достатньо забезпечити максимальну безпеку і надійність, так як пробки в цьому випадку точно не страшні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.