Експерти склали перелік продуктів, які небезпечно їсти в спеку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарубіжне ЗМІ поспілкувалося з експертом якості харчових технологій Євгеном Данко на тему небезпечних для вживання в спеку продуктів.

В рамках бесіди фахівець перерахував кілька таких продуктів. Зокрема, влітку не варто їсти рибу, паштет і м’ясо курки на кістці.

” Запам’ятайте три продукти, які небезпечні в спеку: риба, паштет і курка на кісточці. Курка починає псуватися зсередини. Якщо ви дуже любите паштет, приготуйте самі: купіть печінку (курячу або яловичу), можна портвейн, додайте цибулю, моркву, вершкове масло ” , – поділився Данко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином виключити з раціону в літній, жаркий період, по пораді експерта, варто курячі стегна, курку гриль і крильця.

Також експерт зазначив, що при виборі продуктів людину ніколи не підведе нюх. Ця здатність стане в нагоді і тоді, коли потрібно розпізнати несвіжу рибу.

«Якщо ви відчуваєте запах свіжості, а для всіх він різний (для мене, наприклад, це запах кавуна), то рибу можна купувати. Звичайно, звертайте увагу на те, щоб зябра були рожеві, хоча це не завжди показник, продавці можуть надати товарний вигляд несвіжим продуктам. Якщо ви відчуваєте нотку кислинки, гіркоти, то від такої риби краще відмовитися », – пояснив Данко.

 

Матеріали новинного характеру не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення порадьтеся з фахівцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.