Знайдено слабке місце COVID-19

Знайдено слабке місце коронавірусу
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені з Університету штату Канзас (США) успішно протестували терапевтичний засіб проти коронавірусу. Про це повідомляється на сайті наукового видання Science Daily.

З’ясувалося, що 3С-подібна протеаза, відома як 3CLpro, є основним ферментом при розвитку SARS-CoV-2. Вчені використовували знайдені інгібітори протеаз на лабораторних мишах, заражених коронавірусом MERS. В результаті націлений на слабке місце інфекційного захворювання терапевтичний засіб зупинив реплікацію вірусу.

За словами вчених, набір лікарських засобів дозволяє блокувати розмноження не тільки MERS, але і коронавірусу MERS-CoV і SARS-CoV-2, поширених серед людей. Описані в експерименті препарати були запатентовані і ліцензовані компанією Cocrystal Pharma. Фахівці заявили, що необхідно перевірити ефективність лікарських засобів на людях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У липні американські вчені виявили декілька препаратів, які потенційно можуть використовуватися проти SARS-CoV-2, вони здатні придушити реплікацію коронавірусу в клітинах людини. Зокрема, використовуваний проти гепатиту C боцепревір і антивірусний препарат GC-376 показали ефективність проти вірусної протеази Mpro, яка має ключове значення при розмноженні коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.