Ґаджети

Panasonic випустила робота для боротьби з коронавірусною пневмонією

Share

Компанія Panasonic представила автономних роботів HOSPI для боротьби з поширенням COVID-19. Удосконалена модель HOSPI-mist може проводити санітарну обробку «брудних» зон медичних установ. Самостійно переміщаючись по приміщеннях, робот розпорошує спеціальні дезінфікуючі засоби, знижуючи тим самим ризики зараження для лікарів і обслуговуючого персоналу лікарень і запобігаючи поширенню інфекції.

Робот обладнаний спеціальними насадками для розпилення дезінфекторів та спеціальною системою сенсорів, за допомогою якої він легко орієнтується в просторі лікарень і медичних установ.

Оператор може завантажити в пам’ять робота поверхові плани конкретного будинку і відправити HOSPI-mist за потрібним маршрутом. При цьому робот буде постійно звірятися з наявними даними про можливості переміщення і зможе вибирати найкоротший шлях для обробки приміщень в залежності від графіку приходу лікарів і медперсоналу або надходження нових хворих.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

HOSPI-mist може пересуватися абсолютно автономно, орієнтуючись за допомогою датчиків, заздалегідь помічаючи перешкоди на своєму шляху у вигляді стін, меблів, предметів або людей. При необхідності в пам’ять робота можна завантажити нові плани і схеми приміщень, які потребують дезінфекції, а також змінити стандартні маршрути пересування.

Робот розроблений на базі робота HOSPI, який вже використовувався в медичних установах для збору і розвезення ліків, лікарняних карт, лабораторних проб, компенсуючи нестачу персоналу.

Не так давно медичні роботи Hospi (R) отримали перший в світі сертифікат відповідності новим стандартам безпеки персональних роботів JIS B 8445 і JIS B 8446, прийнятим Японською технологічною лабораторією по електричній безпеці і захисту навколишнього середовища. Раніше роботи Hospi отримали міжнародний сертифікат ISO 13482, що дозволяє використовувати їх в лікувальних установах за межами Японії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Чому смарт-кільця зараз є марними

    Поява про «розумних кілець» стає черговим модним цифровим трендом. Виробникам потрібно щось випускати, а новий…

    06.05.2024

    Apple готує величезний складаний iPad та iPhone-розкладачку

    Портал 9to5Mac поділився новими подробицями про плани Apple з розробки та випуску своїх перших пристроїв…

    06.05.2024

    3 речі, які я хочу бачити в Fallout 5 після перегляду серіалу Fallout від Amazon

    Цього місяця Fallout став найпопулярнішим телевізійним шоу, що є вражаючим досягненням адаптації відеоігри. Хоча Bethesda…

    06.05.2024

    Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

    Три моделі смартфонів екосистеми “Сяомі” більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

    06.05.2024

    Мільярди Android-пристроїв вразливі для нової атаки

    Дослідники з Microsoft виявили, що багато додатків Android — у тому числі як мінімум чотири…

    06.05.2024

    Apple не планує впроваджувати технологію розпізнавання обличчя під екраном у свої пристрої до 2026 року

    Аналітик Омар Сохаїл стверджує, що Apple не впроваджуватиме технологію розпізнавання осіб під дисплеєм у свої…

    06.05.2024