iPhone і Apple Watch зможуть рятувати ще більше людей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В свіжіq бета-версії iOS і watchOS додано дуже цінне і корисне нововведення. Користувачі можуть внести в додаток «Здоров’я» інформацію, яка буде автоматично повідомлятися медикам при дзвінку в екстрені служби медичної допомоги.

Додаток «Здоров’я»  запитує у користувача дані про його дату народження, групу крові, зріст і вагу, наявність хронічних захворювань і алергії на продукти, а також контактні дані рідних або друзів.

На Apple Watch Series 4 і Series 5 ця функція буде інтегрована з можливістю визначення падіння людини, завдяки чому медики можуть бути викликані навіть без участі людини, якій потрібна допомога. Перед виїздом до пацієнта вони заздалегідь знатимуть інформацію, яка дозволить визначити найбільш ефективні методи її порятунку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple підкреслює, що дані, які користувач вкаже про себе в додатку «Здоров’я», строго конфіденційні. Вони зберігаються на пристрої в зашифрованому вигляді і передаються медикам тільки в екстрених випадках. Користувач може відмовитися від вказівки цих даних.

З наступними оновленнями iOS і watchOS на смартфонах і смарт-годинниках Apple також буде реалізована функція для швидкого виклику медиків. Кнопка SOS буде з’являтися, якщо на кілька секунд затиснути кнопки включення і додавання гучності звуку. Медики також автоматично отримають відомості про місцезнаходження людини на основі геолокації смартфона.

Очевидно, що це нововведення в першу чергу створюється для жителів США, але не виключено, що в майбутньому щось подібне може бути реалізовано в інших країнах, в тому числі в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.