Новий патент Apple виведе звукозапис майбутніх iPhone на новий рівень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У минулому році Apple запатентувала AR-навушники, які дозволяють слухачеві відчути «ефект присутності» і визначити точне розташування в просторі звуків. Такі записи називаються бінауральними і вони можуть застосовуватися в відеозйомці, конференц-зв’язку і сценах з доповненою реальністю.

Нещодавно опублікована патентна заявка Apple демонструє, що цей тип звукозапису робиться за допомогою iPhone. Бінауральні записи спеціально розроблені для прослуховування в навушниках і призначені для передачі максимально чіткого аудіопростору.

Робити бінауральні записи в даний час можна за допомогою спеціальних мікрофонів, які часто вбудовуються в голову манекена для передачі максимально реалістичної звукової картини.

Такий ефект можна досягти просто за допомогою двох близько розташованих один до одного мікрофонів. У патенті Apple описується метод з використанням двох камер і чотирьох мікрофонів для захоплення аудіо, яке потім проходить спеціальну програмну обробку для емуляції справжнього бінаурального запису.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цілком ймовірно, що для прослуховування подібних записів знадобляться спеціальні навушники, про які згадувалося на початку статті. Проте, може трапитися і так, що звичайна гарнітура теж зможе передавати бінауральні записи. Варто зазначити, що до цієї технології варто ставитися з певною часткою скепсису, оскільки Apple патентує досить багато різних винаходів, але не всі вони добираються в результаті до кінцевого користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.