Як Xiaomi з AMD завоюють ринок недорогих ноутбуків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi відома не лише смартфонами, а й ноутбуками, які пропонували преміальну якість та непогану начинку за адекватною ціною. В асортименті є багато різних моделей – і малопотужні автономні Mi Notebook Air, і робочі професійні Mi Notebook Pro, і ігрові Mi Gaming Laptop, і бюджетні RedmiBook. Всі вони заточені під різні аудиторії і відчувають себе непогано у своїх нішах ринку. 

Зараз стало відомо, що Xiaomi готує масштабне оновлення свого модельного ряду ноутбуків – шість нових моделей недавно були помічені у базі даних Bluetooth SIG. Серед них, знову ж таки, є найбільш різноманітні моделі – на 13.3 дюймів, на 14 дюймів та на 16.1 дюйма. 

Скоріш за все, модель на 13.3 стане ідейним продовженням серії Air, яка позиціонується, як недорогі автономні ноутбуки з преміальним екраном та якістю, але з малопотужною начинкою, – словом, ноутбуки для нескладних щоденних задач. Тим не менше, модель фігурує під назвою “Mi Laptop 13.3”, яка раніше не зустрічалася в модельному ряду ноутбуків Xiaomi. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модель на 14 дюймів має стати потужнішим рішенням, яке буде призначене вже для важчих задач, і буде заточене в першу чергу під професійні задачі, а не автономність. Цілком можливо, що вона стане логічним продовженням серії Mi Notebook Pro, просто у меншій діагоналі, але не виключений і варіант, що це буде та сама 13.3-дюймова модель, просто трохи більша і з більш об’ємним акумулятором. Звідки такі припущення? Окрім Mi Laptop 14, серед цих шести моделей є й Mi Notebook 14, що наштовхує на думку про те, що професійним рішенням може бути будь-який з них. 

Раніше індекс “Laptop” компанія Xiaomi використовувала тільки для ігрових ноутбуків, але тут це, очевидно, буде не так, оскільки вихід ігрового ноутбука в діагоналі 13.3 дюйма малоймовірний. Але це все не найцікавіше, оскільки компанія готує ще й Xiaomi Mi Notebook 16.1, і це вже справді цікаво. 

Він, вочевидь, повинен конкурувати з ноутбуком компанії Apple – MacBook Pro 16, який став наступником MacBook Pro 15 завдяки збереженню колишнього форм-фактору при зменшенні рамок – за рахунок цього діагональ дисплея виросла. Тут, вочевидь, все буде так само, і якщо компанія хоче конкурувати з Apple (а це було завжди, ще від першого ноутбука, випущеного компанією Xiaomi), їй доведеться встановити справді потужну начинку, і тоді цей ноутбук буде дуже цікавим варіантом для покупки. 

Тим не менше, всі ці чотири моделі, які будуть випущені під брендом Xiaomi, нас не так цікавлять, як інші дві, які вийдуть в серії RedmiBook. Причина проста – всі ноутбуки Xiaomi будуть на процесорах Intel, а Redmi – на нових мобільних AMD Ryzen 4000. Як показують останні тести, четверте покоління мобільних Ryzen не залишає жодного шансу мобільним Intel Core десятого покоління, причому доходить до абсурду, коли ноутбуки на Ryzen в бенчмарках набирають більше балів, ніж, увага, вдвічі дорожчі моделі на Intel. 

Поки що відомо про дві моделі – RedmiBook 14 Ryzen Edition другого покоління та RedmiBook 16 Ryzen Edition. Як неважко зрозуміти з назви, вони вийдуть в діагоналях 14 та 16 дюймів відповідно, і обидві моделі, що найважливіше, повинні бути доступними, адже з серією RedmiBook не буває по-іншому. 

Поки невідомо, які саме AMD Ryzen будуть встановлені в цих ноутбуках – з індексом U чи H, але навіть U-серія Ryzen 4000 явно випереджає U-серію Intel, а в деяких випадках і старшу, H-серію. В будь-якому це буде вигідне відношення ціни до потужності, і якщо RedmiBook 16 на умовному Ryzen 5/7, навіть U-серії, коштуватиме до 1000 доларів, він має всі шанси стати бестселером. Молодшої моделі це, до речі, теж стосується. 

Єдине, чого справді хочеться – щоб мінімальна версія в RedmiBook 16 була з 16 ГБ оперативної пам’яті, а якщо й буде 8 ГБ, щоб була можливість самостійно розширити її об’єм шляхом встановлення додаткової планки. У будь-якому випадку, якщо тим чи іншим способом можна буде отримати RedmiBook 16 з 16 ГБ оперативної пам’яті, він буде приречений на успіх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.