Ґаджети

Лікарі використовують роботів Boston Dynamics для обстеження пацієнтів на коронавірус

Share

У боротьбі з корнавірусом (COVID-19) всі можливі засоби боротьби треба застосовувати. Компанія Boston Dynamics, яка славиться виготовленням роботів, оголосила, що їх «робособака» Spot використовується однією з бостонських лікарень для обстеження пацієнтів, у яких підозрюють коронавірус.

По суті, на місці робота Boston Dynamics може виявитися будь-яке інший пересувний пристрій, можна і електроскейт використовувати – головне, закріпити iPad для відеодзвінків. Щоправда, одна відмінність є: додатково на роботі розміщується радіоприймач, але можна ж і iPad зі стільниковим модулем використовувати?

“Сьогодні почався другий тиждень присутності Spot в одній з лікарень Бостона, де робот грає роль мобільної платформи для надання послуг телемедицини, що дозволяє працівникам охорони здоров’я дистанційно взаємодіяти з пацієнтами. Ми прислухаємося до відгуків медиків і натхнені їх повідомленнями про те, що використання робота допомогло персоналу скоротити час контакту з потенційно зараженими пацієнтами.” Boston Dynamics- Офіційна заява компанії

Але це далеко не межа. У компанії планують навчати роботів виконувати інші обов’язки медпрацівників. Наприклад, в майбутньому роботи зможуть вимірювати температуру пацієнтів, частоту дихання і пульсу, а також насичення крові киснем. Для цього буде використовуватися спеціальна тепловізерна камера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також роботів будуть використовувати для дезінфекції приміщень і громадських місць. Для цього на роботах розмістять ультрафіолетові датчики. Загалом, є куди рухатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом

    Веб-версія ChatGPT отримала відразу два цікаві нововведення. Вони надають користувачеві більше контролю над своїми чатами,…

    03.05.2024

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024