Лікарі використовують роботів Boston Dynamics для обстеження пацієнтів на коронавірус

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У боротьбі з корнавірусом (COVID-19) всі можливі засоби боротьби треба застосовувати. Компанія Boston Dynamics, яка славиться виготовленням роботів, оголосила, що їх «робособака» Spot використовується однією з бостонських лікарень для обстеження пацієнтів, у яких підозрюють коронавірус.

По суті, на місці робота Boston Dynamics може виявитися будь-яке інший пересувний пристрій, можна і електроскейт використовувати – головне, закріпити iPad для відеодзвінків. Щоправда, одна відмінність є: додатково на роботі розміщується радіоприймач, але можна ж і iPad зі стільниковим модулем використовувати?

“Сьогодні почався другий тиждень присутності Spot в одній з лікарень Бостона, де робот грає роль мобільної платформи для надання послуг телемедицини, що дозволяє працівникам охорони здоров’я дистанційно взаємодіяти з пацієнтами. Ми прислухаємося до відгуків медиків і натхнені їх повідомленнями про те, що використання робота допомогло персоналу скоротити час контакту з потенційно зараженими пацієнтами.” Boston Dynamics- Офіційна заява компанії

Але це далеко не межа. У компанії планують навчати роботів виконувати інші обов’язки медпрацівників. Наприклад, в майбутньому роботи зможуть вимірювати температуру пацієнтів, частоту дихання і пульсу, а також насичення крові киснем. Для цього буде використовуватися спеціальна тепловізерна камера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також роботів будуть використовувати для дезінфекції приміщень і громадських місць. Для цього на роботах розмістять ультрафіолетові датчики. Загалом, є куди рухатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.