Ґаджети

Xiaomi Mi Band 5: чим нас порадує довгоочікувана новинка

Share

Фітнес-трекер Xiaomi Mi Band 5 ще не вийшов, але вже відомо, що він буде оснащений 1,2-дюймовим сенсорним OLED-екраном з загартованого скла Corning Gorilla Glass, з роздільною здатністю 360 на 180 пікселів. До смартфонам на базі як Android, так і iOS пристрій буде підключатися через спеціальний модуль зв’язку Bluetooth 5.1 LE. Для цього буде використовуватися додаток Mi Fit. До складу увійдуть найпотужніші сенсори для відстеження серцевого ритму і кисневого насичення крові, захист від води – в теорії, до п’ятдесяти метрів занурення – і багато іншого.

В акумулятор буде включена функція швидкої зарядки, а також коректор USB. Це означає, що провід не потрібен, пристрій досить буде, попередньо знявши з руки, помістити в будь-який вільний USB-порт. Однак новітня прошивка і програмне забезпечення – це ще не всі сильні сторони нового фітнес-браслета Xiaomi Mi Band 5. У нього буде вбудований чіп NFC, який дозволить оплачувати проїзд в громадському транспорті, покупки в різних магазинах, і так далі.

Слід зазначити, що нинішні моделі фітнес-браслетів тієї ж лінійки вже мають такий чіп, але він прив’язаний на програмному рівні до платіжної системи Mi Pay, яка працює тільки на території Китайської Народної Республіки. Через це користувачі за межами Китаю часом навіть не підозрюють, що така функція вбудована в їх гаджет. Починаючи з Xiaomi Mi Band 5, чіп отримає можливість підключення до Google Pay і, можливо, національним електронним платіжним системам в інших країнах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    03.05.2024

    В мережу потрапили маркетингові матеріали Google Pixel 8a

    До офіційного анонсу Google Pixel 8a ще більше десяти днів. І все ж, ми вже…

    03.05.2024

    Розкрито ціну розумного кільця Amazfit Helio Ring

    Гаджет для активного способу життя представили ще у січні на виставці CES 2024. Компанія Amazfit…

    03.05.2024

    У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом

    Веб-версія ChatGPT отримала відразу два цікаві нововведення. Вони надають користувачеві більше контролю над своїми чатами,…

    03.05.2024

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024