Apple відмовляється від процесорів Intel в своїх комп’ютерах

Bloomberg повідомляє, що в 2021 році Apple представить перший комп'ютер Mac на ARM-процесорі, а потім відмовиться від чіпів Intel у всіх моделях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
За даними інформаційного агентства, Apple одночасно працює над трьома моделями процесорів на базі архітектури ARM – вони засновані на чіпі Apple A14, який з’явиться в iPhone 12. Один з таких процесорsd побудований на 5-нанометровому техпроцесу і складається з 12 ядер – вісім потужних ядер Firestorm і чотири енергоефективних ядра Icestorm.

Комп’ютери Mac з переходом на ARM-процесори все ще працюватимуть на macOS – тільки Apple адаптує її під нову архітектуру. Повідомляється, що крім центрального процесора для комп’ютерів, компанія розробляє і графічний чіп для них. Це говорить про те, що потенційно в майбутньому Apple зможе відмовитися від графіки AMD.

Apple почне відмову від процесорів Intel поступово. Першими комп’ютерами стануть недорогі MacBook – можливо, це нова модель Air або продовження лінійки 12-дюймових компактних ноутбуків. Уже зараз чіпи в архітектурі ARM можуть скласти конкуренцію x86-процесорів в нижньому і середньому сегментах. Продуктивність топових моделей Intel поки недосяжна, тому дорогі MacBook Pro все ще працюватимуть на сторонніх процесорах.

Windows 10 уже підтримує архітектуру ARM, на ринку є кілька моделей з процесорами Snapdragon, але вони поки не користуються популярністю. За продуктивністю вони вже наздоганяють недорогі процесори Intel, але помітно виграють в автономності і дають можливість ноутбуку ефективніше працювати в режимі сну – у вимкненому стані він може оновлювати пошту і виконувати інші дії, як смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.