Apple оновила macOS тепер там з’явилася функція уповільнення старіння батареї

Catalina 10.15.5
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В новій бета-версії для macOS під кодовою назвою Catalina 10.15.5, яка вийшла 16 квітня, з’явилася нова і, судячи з опису, корисна функція – управління зарядом батареї.

Що це означає?

Нова функція буде контролювати, як і скільки ви заряджаєте ноутбук. Незважаючи на «розумні» адаптери і всілякі контролери живлення, батарея швидше приходить в непридатність, якщо постійно тримати її на заповітних 100%.

Схожа функція є в iOS 13 і називається «Оптимізована зарядка»: iPhone вчиться контролювати пристрій в процесі щоденної зарядки, тому після досягнення 80% заряду він може відкласти завершення зарядки до тих пір, поки вам не знадобиться використовувати смартфон. Якщо говорити простими словами, з 23:00 до 05:00 смартфон заряджається до 80%, а з 05:00 до 06:00 добиває до 100%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова функція в macOS Catalina 10.15.5 працює схожим чином: якщо ваш ноутбук постійно працює від адаптера живлення, в рядку стан буде відображатися 100%, хоча ємність акумулятора може бути менше. На якій позначці ноутбук припинить заряджатися, не повідомляється.

Знову ж, функція індивідуальна для кожного користувача і буде навчатися в процесі використання. Алгоритм також стежить за температурою батареї, її фізичним зносом та іншими параметрами, які відображаються на терміні служби батареї.

Нова функція стане доступна з оновленням до macOS Catalina 10.15.5 всім власникам MacBook з USB Type-C, тобто випущених з 2016 року MacBook Pro і MacBook Air 2018 року і новіших.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.