Apple тестує новий прототип бездротової зарядки AirPower з чіпом, як у iPhone X і iPhone 8

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У вересні 2017 року компанія Apple анонсувала док-станцію AirPower для бездротової зарядки відразу декількох гаджетів, однак у продажу вона так і не з’явилася. Рік тому проект закрили, але пару тижнів тому в мережі з’явилася інформація, що роботу над зарядкою відновили.

Інсайдер Джон Проссер( Jon Prosser), який і розповів про розморожування проекту, повідомив, що інженери Apple,  які працюють через карантин вдома, отримали прототипи нового пристрою з кодовою назвою C68. За словами Джона, це AirPower, і він навіть опублікував зображення зарядки, нехай і дуже поганої якості.

Головною проблемою Apple при роботі над AirPower був перегрів: зарядка дуже сильно нагрівалася і навіть могла спалахнути. І хоч в компанії і не пояснювали причин, кажуть, що саме це стало приводом для закриття проекту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак зараз, схоже, проблема вирішена. Все завдяки чіпу A11 Bionic, який використовувався в смартфонах iPhone X, iPhone 8 і iPhone 8 Plus. Він допомагає динамічно управляти нагріванням шляхом контролю подачі енергії на котушки. Зараз завдання інженерів-написання ПЗ для цієї зарядки.

Коли саме вийде бездротова зарядка AirPower-поки невідомо. Можливо, це трапиться на презентації смартфонів iPhone 12 восени.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.