Як карантин вплинув на розробку нових продуктів Apple

Три тижні тому Apple перейшла на віддалений режим роботи. Це створило безліч проблем, що стосуються дотримання секретності розробок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє Bloomberg, раніше компанія намагалася з усіх сил тримати в таємниці всі нові продукти – до моменту їх офіційного релізу. Співробітники Apple працювали в офісі за захищеними дверима з затемненими вікнами, замикали продукти в шафах і не мали права обговорювати свої завдання навіть з подружжям. Пристосуватися до режиму хоум-офіс для багатьох з них виявилося складно.

Вже зараз в компанії є незначні, але затримки в розробці апаратного забезпечення. Більшість продуктів Apple розроблені в Apple Park або в довколишніх будівлях в Силіконовій долині. За даними джерел, ряду інженерів дозволено працювати в офісі. 

Компанія продовжила термін роботи співробітників на віддаленій роботі до початку травня. У повідомленні, яке було їм надіслано, сказано, що “незалежно від того, чи працюєте ви вдома або в офісі, важливо зберігати конфіденційність. Будьте обережні, надійно зберігайте предмети і документи, коли вони не використовуються”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомо, що Apple не зупинила роботу над гаджетами – новими версіями колонок HomePod, Apple TV, MacBook Pro, iPad, Apple Watch і iMac. Поки терміни прем’єр не зрушені. Реліз iOS 14 запланований на червень – він пройде під час онлайн-версії щорічної конференції, яку компанія організовує для розробників. А чергове покоління iPhone планується за традицією представити восени. 

На початку березня в компанії дозволили інженерам забирати додому пробні версії пристроїв для роботи у віддаленому режимі. Раніше таким привілеєм користувалися обрані співробітники, які тестували вже готові гаджети в реальних умовах. У компанії встановили правило спілкування співробітників виключно через власну службу FaceTime, додаток Slack і Cisco або WebEx, щоб зберегти таємність. Таке ж правило діє для обміну файлами. 

А щоб підняти настрій в важкий період, в Apple організували конкурс фотографій, на яких зображений робочий процес в домашній обстановці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.