Ось що «бачить» Pixel 4 при використанні жестів Motion Sense

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція Motion Sense в Pixel 4 була реалізована за допомогою спеціального «радара» Soli. Вам колись було цікаво, що «бачить» смартфон, коли ви тянетесь до телефону, коли він автоматично включається? В офіційному блозі Google була опублікована візуалізація картинки «очима» самого пристрою.

Прихильникам приватності турбуватися немає про що, оскільки гаджет «бачить» навколишній світ зовсім не так, як можна було уявити (можна переконатися, глянувши на гіфки зверху). Лівий сегмент показує людину, яка наближається до смартфона, середня — руку, що тягнеться до нього, а права — користувача, який проводить долонею перед дисплеєм.

Образ, який формує Soli, вражаюче недеталізований. Вона виявляє рух за допомогою точно налаштованих моделей машинного навчання, і абстрактна картинка, яку вона малює, досить розмита.

Розробники Google навчили просунутий чіп точно реагувати на дії користувача за допомогою мільйонів навчальних жестів, які були записані за сприянням кількох тисяч добровольців. Це дозволило інженерам краще розпізнати, як різні люди виконують ті види рухів, які необхідно виявити. Щоб боротися з випадковими спрацьовуваннями, компанія днями проводила фоновий радіолокаційний запис ненавмисних жестів, які виконувалися поруч із пристроєм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.