XBOX Microsoft розкрила ще більше характеристик Xbox Series X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Microsoft розкрила більше специфікацій своєї консолі наступного покоління. Найважливіша інформація стосується про продуктивність GPU, яка складе 12 терафлопс, а це в два рази більше, ніж зараз у Xbox One X і в 8 разів більше в порівнянні з оригінальним Xbox One X.

«Xbox Series X забезпечує справжній стрибок поколінь в обчислювальній та графічній потужності завдяки передовим технологіям, які призводять до більш високої частоти кадрів, а також допомагають створювати великі і захоплюючі світи на відміну від усього, що можна побачити в консольних іграх», – стверджує глава Xbox Філ Спенсер.
Раніше Microsoft показала апаратну прискорення трасування променів DirectX і шейдинг зі змінною швидкістю (VRS), який, за словами компанії, був запатентований. «Замість того, щоб витрачати цикли графічного процесора рівномірно на кожен піксель на екрані, розробники зможуть визначати пріоритети окремих ефектів для ігрових персонажів або важливих об’єктів навколишнього середовища», – пояснює Спенсер. «Цей метод забезпечує більш стабільну частоту кадрів і більш високу роздільну здатність, не впливаючи на кінцеву якість зображення».
Xbox Series XXbox Series X буде використовувати спеціально розроблений процесор на основі архітектури AMD Zen 2 і Radeon RDNA 2. Microsoft також використовує твердотильний накопичувач NVMe, який обіцяє прискорити час завантаження ігор.

Очікується підтримка 8K ігор з частотою кадрів 120 FPS. Microsoft заявляє, що співпрацює з організацією HDMI і виробниками телевізорів для включення автоматичного режиму низької затримки (ALLM) і змінної частоти поновлення (VRR) в рамках стандарту HDMI 2.1. Це повинно зменшити затримку введення і згладити візуальні ефекти в іграх на телевізорах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, повідомляється про підтримка функції «швидкого відновлення». Microsoft вже використовувала цю можливість на Xbox One, але власники Xbox Series X зможуть відновлювати кілька ігор з призупиненого стану. Ця буде відмінним способом для перемикання між іграми або виходу з режиму очікування.

Варто нагадати про зворотну сумісність з іграми для оригінального Xbox, Xbox 360 і Xbox One. Виробник повідомляє, що в майбутні ігри від власних студій можна буде грати на консолях Xbox One і Xbox Series X, такі видання отримають спеціальне маркування Smart Delivery. У сторонніх розробників з’явиться аналогічна можливість. Microsoft обіцяє розповісти ще більше подробиць в найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.