Huawei представила новий складаний смартфон Mate XS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минуло трохи менше року з моменту презентації першого складаного пристрою від Huawei – Mate X. Сьогодні компанія представила його наступника – Mate XS з більш швидким процесором і модемом, поліпшеною камерою, а також незначними змінами в дизайні.

Поки неясно чи планується глобальний запуск новинки для конкуренції зі складними пристроями останньої хвилі, такими як Samsung Galaxy Z Flip і Motorola Razr. На перший погляд новинку досить складно відрізнити від попередника. Незважаючи на це Mate XS отримав важливі зміни в конструкції, які зробили пристрій найбільш надійним.

Одним з найважливіших нововведень стала спеціальний полімерний шар для захисту гнучкої пластикової панелі OLED. Екран також покритий спеціальною захисною плівкою, яку виробник не рекомендує знімати. Варто також відзначити, що в режимі планшета складку добре видно посередині, якщо дивитися під кутом в 180 градусів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mate XSЯк у випадку з попередньою моделлю, Mate XS являє собою 6,6-дюймовий смартфон з співвідношенням сторін 19,5: 9 і роздільною здатністю 2480 x 1148, в розкладеному стані екран досягає розміру 8 дюймів. У складеному вигляді товщина новинки всього 5,4 мм в найтоншій стороні, а в місці, де розташований екран блокування товщина пристрою досягає 11 мм.

Виробник вирішив не робити вирізу під фронтальну камеру, а замість цього можна використовувати основний модуль в складеному стані. Посилений шарнірний механізм досить міцний. Він був розроблений інженерами Huawei і складається з більш ніж 100 компонентів, які забезпечують плавний хід. 

Працює новинка під управлінням процесора Kirin 990, крім цього пристроєм можна користуватися в мережах 5G. Відзначимо відсутність підтримки mmWave. Всю цю конструкцію живить батарея на 4 500 мАг з можливістю підзарядки до 80% всього за 30 хвилин завдяки адаптеру SuperCharge на 55 Вт. Крім цього була поліпшена система охолодження, яка тепер охоплює обидві частини смартфона, щоб запобігти перегріву двох акумуляторів.

Mate XSHuawei Mate XS оснащений основною камерою з роздільною здатністю 40 МП і світлосилою f / 1.8, не обійшлося без підтримки штучного інтелекту для поліпшення зображень в різних умовах зйомки. На перший погляд робота камери відповідає серії P30 і Mate 30.

У комплекті з основним датчиком є 8-мегапіксельний телеоб’єктив (f / 2.4) з підтримкою 3-кратного оптичного і 30-кратного цифрового зуму. Також не обійшлося без 16-мегапіксельної надширококутної лінзи (f / 2.2) і 3D-сенсора для визначення глибини.

Вартість Huawei Mate XS становить 2 499 євро, а це в свою чергу перевищує ціну Galaxy Fold, не кажучи про недавній Galaxy Z Flip або Motorola Razr. Поки немає інформації про дату глобального запуску. Повідомляється, що з новинкою не йде в комплекті спеціальний шкіряний чохол, але його можна буде придбати окремо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.