Apple випустить компактну надпотужну зарядку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вона дозволить зменшити роз’єм стандартного адаптера для ноутбуків компанії, але є ймовірність, що аксесуар доведеться докуповувати за окрему плату.

У 2020 році Apple повинна випустити потужний зарядний пристрій, який буде набагато компактнішим поточних адаптерів компанії. 

Відзначається, що Apple поряд з Xiaomi, Huawei, Samsung і Oppo планує впровадити технологію нітриду галію (GaN). Зарядки на її базі забезпечать сумісність з USB Type-C і потужність до 65 Вт. Це дозволить швидко заряджати як смартфони, так і ноутбуки, якщо вони підтримують цю технологію.

Плюс використання зарядок на основі нітриду галію в порівнянні зі стандартними кремнієвими – потреба в меншій кількості компонентів. Більш компактні аксесуари будуть здатні доставляти більше енергії гаджетам користувача. Xiaomi вже випустила GaN-зарядку для Mi 10 Pro, яка поповнює заряд акумулятора смартфона за 45 хвилин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Блок живлення на базі GaN на 48% менше стандартного адаптера для ноутбуків Xiaomi. У разі Apple поки неясно, для якого саме продукту компанія готує нову зарядку. Швидше за все, першим її отримає 13-дюймовий MacBook Pro, який зараз комплектується адаптером на 61 Вт. Не виключено, що в Купертіно вирішать випустити аксесуар, який доведеться докуповувати за окрему плату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.