Ґаджети

WhatsApp містить вразливість, яка дозволяє вкрасти чужі логіни і паролі

Share

Лічені години назад дослідник безпеки Гал Вaйцман повідомив про те, що цей вкрай популярний месенджер містить вразливість, використовуючи яку можна вкрасти чужі файли, в тому числі логіни і паролі, які в таких містяться. В даний час такі проломи вже закриті, але вони довгий час були доступні всім користувачам. За словами експерта, ще кілька місяців тому він виявив в даному сервісі пролом у захисті, який дозволяє легко і просто отримувати доступ до файлів на комп’ютері під керуванням Windows або macOS, використовуючи WhatsApp. Він повідомив про неполадку творцям сервісу, і ось тепер, коли захист поліпшили і закрили вразливість, він вирішив розповісти про неї громадськості. Стверджується, що за допомогою проломи в захисті будь-який бажаючий може отримати доступ до файлів, які зберігаються на накопичувачі комп’ютера або планшета. Отримати можна було навіть файли, що містять в собі логіни і паролі. 

Виною всьому стала неправильно налаштована політика безпеки в веб-домені WhatsApp, яка дозволяла легко і просто запускати довільний код для крадіжки чужих файлів і їх непомітної передачі. За допомогу у виявленні такої неполадки експерт в області безпеки отримав $ 12 500. Сума, звичайно, чимала, але її розмір здається занадто маленьким щодо тих наслідків, до яких могла приводити такого роду вразливість. Як довго вона залишалася актуальною і встиг за цей час її хтось використовувати для крадіжки чужих особистих даних – невідомо, однак вся ця ситуація в черговий раз наочно показує, чому цей месенджер краще не використовувати, так як він може завдати непоправної шкоди.

Для вирішення такої проблеми в захисті розробникам знадобилося оновити веб-версію свого веб-сайту, а також випустити оновлення для месенджера WhatsApp для Windows і macOS, однак навіть без його установки тепер красти і переглядати чужі файли жодним чином більше не можна. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Logitech випустила легкі навушники ZONE 300 із автономністю до 20 годин

    Logitech представила в Китаї бездротову Bluetooth-гарнітуру ZONE 300. Нові навушники забезпечують до 20 годин відтворення…

    10.05.2024

    Все, що ми знаємо про Lunar Lake, великі чіпи Intel наступного покоління

    Ми з вами, можливо, з нетерпінням чекаємо виходу нового покоління процесорів Arrow Lake від Intel…

    10.05.2024

    Найкращі смартфони до 10 000 гривень – AMOLED, швидка зарядка, потужні процесори

    Деякі дійсно хороші моделі бюджетних смартфонів поєднують в собі гідну продуктивність, високу автономність і корисні…

    10.05.2024

    Користувачі розкритикували новий рекламний ролик Apple

    «Яблучному» бренду довелося вибачатися та швидко згортати рекламну кампанію, пов'язану з анонсом нових планшетів iPad…

    10.05.2024

    Нові витоки розкрили деталі про камеру Sony Xperia 1 VI

    Sony підтвердила дату запуску Xperia 1 VI - 15 травня, до якого залишилися лічені дні.…

    10.05.2024

    Asus представила оновлену кишенькову консоль ROG Ally

    Компанія Asus оголосила про випуск нової кишенькової ігрової консолі ROG Ally X. Новинка є покращеною…

    10.05.2024