WhatsApp містить вразливість, яка дозволяє вкрасти чужі логіни і паролі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лічені години назад дослідник безпеки Гал Вaйцман повідомив про те, що цей вкрай популярний месенджер містить вразливість, використовуючи яку можна вкрасти чужі файли, в тому числі логіни і паролі, які в таких містяться. В даний час такі проломи вже закриті, але вони довгий час були доступні всім користувачам. За словами експерта, ще кілька місяців тому він виявив в даному сервісі пролом у захисті, який дозволяє легко і просто отримувати доступ до файлів на комп’ютері під керуванням Windows або macOS, використовуючи WhatsApp. Він повідомив про неполадку творцям сервісу, і ось тепер, коли захист поліпшили і закрили вразливість, він вирішив розповісти про неї громадськості. Стверджується, що за допомогою проломи в захисті будь-який бажаючий може отримати доступ до файлів, які зберігаються на накопичувачі комп’ютера або планшета. Отримати можна було навіть файли, що містять в собі логіни і паролі. 

Виною всьому стала неправильно налаштована політика безпеки в веб-домені WhatsApp, яка дозволяла легко і просто запускати довільний код для крадіжки чужих файлів і їх непомітної передачі. За допомогу у виявленні такої неполадки експерт в області безпеки отримав $ 12 500. Сума, звичайно, чимала, але її розмір здається занадто маленьким щодо тих наслідків, до яких могла приводити такого роду вразливість. Як довго вона залишалася актуальною і встиг за цей час її хтось використовувати для крадіжки чужих особистих даних – невідомо, однак вся ця ситуація в черговий раз наочно показує, чому цей месенджер краще не використовувати, так як він може завдати непоправної шкоди.

Для вирішення такої проблеми в захисті розробникам знадобилося оновити веб-версію свого веб-сайту, а також випустити оновлення для месенджера WhatsApp для Windows і macOS, однак навіть без його установки тепер красти і переглядати чужі файли жодним чином більше не можна. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.