Китаєць сам створив відеокарту AMD Radeon Nano, серійної версії якої ніколи не існувало

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свого часу в асортименті AMD існувала незвичайна відеокарта — Radeon R9 Nano. Технічно це була майже повна копія топової Radeon R9 Fury X, але в дуже компактному корпусі.

Після Radeon R9 Nano ні AMD, ні Nvidia більше не пропонували настільки невеликих і при цьому продуктивних рішень. Щоправда, AMD, ймовірно, мала такі плани, так як в 2017 році показала Radeon RX Vega Nano. Але адаптер так і залишився в єдиному демонстраційному екземплярі і в серію не пішов. PowerColor в підсумку випустила модель Radeon RX Vega 56 Nano, але це була повністю ініціатива самої компанії.

І ось через кілька років Китайський ентузіаст вирішив зробити свою Vega Nano власними руками. За основу він взяв вкорочену друковану плату XFX Radeon RX Vega 56. Кожух системи охолодження був повністю зроблений самостійно. На всю роботу у автора пішло півроку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, ні фотографій розібраної карти, ні тестів автор не надав, хоча Radeon RX Vega 56 не настільки стара відеокарта, щоб ми не знали, на що вона здатна. А ось тестування системи охолодження було б цікавим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.