Xiaomi випустила смарт-годинник Mitu Watch 4 Pro з двома камерами для прихованої зйомки

Компанія Xiaomi зробила те, чого від неї ніхто не чекав. Так, вона офіційно представила смарт-годинники Mitu Watch 4 Pro, які мають привабливий дизайн, чіп NFC для оплати покупок і швидку передачу даних, а також цілими двома камерами, кожну з яких можна використовувати для прихованої зйомки. При цьому, що не менш важливо, не обійшлося і цьому годиннику і без повноцінного мікрофона, тому можна негласно записувати цілі відеоролики.

Новинка в особі Xiaomi Mitu Watch 4 Pro працює на базі операційної системи Wear OS від Google. За роботу всього наручного пристрою відповідає мобільна платформа Qualcomm Snapdragon 2500, яка володіє досить продуктивністю для коректної швидкої роботи всіх закладених в гаджет можливостей. Пристрій може стежити за фізичною активністю, відстежувати якість сну, визначати пульс, а також виступати помічником під час різних спортивних тренувань. Смарт-годинник мають 1,8-дюймовим екраном з роздільною здатністю 326 на 326 пікселів, тобто квадратним, а прикритий такий склом Corning Gorilla Glass 3, яке захищає його від будь-якого фізичного впливу. Не обійшлося і без ефекту 2.5D з бічних сторін, забезпечує плавне перетікання скла в корпус, виготовлений з металу.

Що стосується іншого технічного оснащення нових «розумних» годинників від відомої китайської корпорації, то користувачів чекають 1 ГБ оперативної і 8 ГБ постійної флеш-пам’яті. Не обійшлося і без вбудованого GPS, завдяки якому можна відстежувати місце розташування наручного гаджета і його власника в просторі, причому робити це можливо навіть дистанційно, завдяки чому такий гаджет можна використовувати, наприклад, для стеження за дитиною або пенсіонером. На цей випадок у прошивці навіть є функція екстрено оповіщення. Так, якщо раптом фізична активність припиниться, а пульс почне сильно «стрибати», на мобільний пристрій надійде повідомлення SMS з такою інформацією. Для підключення до інтернету в годиннику є підтримка як мереж Wi-Fi, так і 4G.

За рахунок чіпа NFC за допомогою Xiaomi Mitu Watch 4 Pro всі бажаючі можуть легко і просто оплачувати покупки в магазинах, платити за проїзд в громадському транспорті, розплачуватися в будь-яких закладах, входити в будівлі за перепустками і робити багато чого іншого. На фронтальній частині годинника знаходиться камера на 5 Мп, яка призначена для відеодзвінків. На верхній грані корпусу знаходиться камера на 8 Мп, яка може використовуватися для запису всього, що відбувається навколо. На вибір покупця пропонують світло-помаранчеву і темно-блакитну забарвлення, а коштують такі «розумні» годинники всього лише $ 187. Цілком собі очевидно, що за пристрій з такими просунутими можливостями це дуже і дуже мало. Старт продажів новинки в Китаї відбудеться вже 10 січня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.