Помилка в iOS 13.3 дозволяє дітям обійти батьківське обмеження

В операційній системі iOS 13.3 з’явилася можливість, що дозволяє батькам обмежувати спілкування їх дітей з використанням смартфона. Обмеження вводиться в функції Screen Time і поширюється на контакти в смартфоні, FaceTime, Messages і iCloud. За задумом розробників, щоб обійти обмеження, треба ввести PIN-код. Однак дуже скоро з’ясувалося, що це не обов’язково.

Якщо контакти не зберігаються в iCloud за замовчуванням, зазначена функція не працює. Іншими словами, якщо сервіс iCloud не встановлений в якості сховища контактів за замовчуванням, і хтось з невідомим номером відправляє повідомлення дитині, дитина може додати цей номер в контакти. Після додавання з вказаним номером можна спілкуватися в FaceTime або Messages без будь-яких обмежень. Якби функція працювала правильно, система повинна була б запросити PIN-код при спробі дитини додати новий номер в контакти.

Більш того, якщо дитина користується годинником Apple Watch, обмеження можна обійти, просто попросивши Siri зателефонувати або відправити повідомлення на номер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.