Детальні характеристики Xbox Series X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Паперовий анонс ігрової консолі Microsoft нового покоління-Xbox Series X-відбувся всього пару днів тому. Тоді більша частина технічних параметрів пристрою залишилася за кадром. Що ж, пропонуємо зараз розглянути досить докладний перелік специфікацій моделі, запропонований джерелом.

Першим пунктом у списку значиться процесор – 7-нанометровий восьмиядерний, на архітектурі Zen 2 і з частотою 3,6 ГГц. За характеристиками він схожий з Ryzen 7 3700X, так що вже зараз можна уявити продуктивність процесора консолі.

Дискретний графічний процесор Navi – теж виробництва AMD. Він базується на архітектурі RDNA і характеризується продуктивністю 12 TFLOPS на операціях з одинарною точністю. Об’єм оперативної пам’яті складе 16 ГБ, з них 13 ГБ буде доступно для ігор. Ще в конфігурації консолі – SSD NVMe зі швидкістю читання до 2 ГБ/с. Довершує картину оптичний привід Blu-ray. Про те, що консоль буде сумісна з екранами роздільною здатністю 8К, вже повідомлялося неодноразово. Як і про виведення картинки 4К з частотою 120 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Загалом, за цим переліком можна скласти вже більш детальне про апаратну складову Xbox Series X і її можливості. Правда, поки незрозуміло, до якої версії Xbox Series X ці характеристики відносяться. Швидше за все, мова про моделі з кодовим позначенням Anaconda, так як у версії Lockhart оптичного приводу не очікується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.