Categories: Ґаджети

Xiaomi представила ноутбук RedmiBook 13, який кращий за MacBook

Share

Лічені години назад під час презентації в Китаї китайська корпорація Xiaomi показала не тільки сучасний інноваційний смартфон Redmi K30 з підтримкою 5G, але ще і ноутбук RedmiBook 13, який позиціонується виробником як «вбивця» портативних комп’ютерів Apple, тому що навіть за частиною зовнішнього вигляду він виглядає майже ідентично. В якості ОС новинки використовується повноцінна версія Windows 10 від Microsoft.

Новинка має 13,3-дюймовий IPS-дисплей з роздільною рекордно тонкими рамками з усіх трьох сторін, причому виробник підчеркує, що дисплей займає цілих 89% площі лицьової частини. Він не є сенсорним, будучи здатним лише відображати інформацію, але не реагувати на дотики. Роздільна здатність екрану становить 1920 на 1080 пікселів Full HD. Апаратною основою новинки стали новітні процесори Intel Core 10-го покоління, однак не 10-нм Ice Lake-U, а 14-нм Comet Lake-U. Покупцям на вибір пропонують самостійно вибрати між процесорами Core i5-10210U і Core i7-10710U, продуктивність яких різниться приблизно на 30%. У майбутньому компанія може випустити модель на базі процесора Ryzen від AMD, але чи станеться це насправді поки що невідомо.

В іншому, новенький RedmiBook 13 володіє 8 ГБ оперативної пам’яті і 512 ГБ накопичувач SSD. У новинці знайшлося місце і для дискретної графічної карти NVIDIA GeForce MX250, яка може похвалитися 2 ГБ відеопам’яті. Вона дозволяє підключати до ноутбука монітори високої чіткості. За рахунок нової системи охолодження, яка доповнена відцентровим вентилятором, ноутбук став не тільки тихіше, але ще і краще відводить тепло, тобто нагріватися він буде менше. Для відтворення звуку в ноутбуці є динаміки потужністю 4 Вт, які мають підтримку об’ємного звучання DTS. Серед інтерфейсів можна виділити наявність USB 3.1, HDMI і 3,5 мм роз’єму для навушників. Для підзарядки використовується спеціальний роз’єм живлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами виробника, в ноутбук на базі Windows 10 Home встановлена ​​батарея ємністю 40 Вт · год, одного повного заряду якої вистачає на 11 годин автономної роботи при яскравості на рівні 40%. Зарядка з 0% до 50% займає всього-на-всього 35 хвилин, тобто новинка підтримує швидку зарядку. В операційну систему вже вбудований офісний пакет Office Student Edition, тому докуповувати «офіс» не доведеться. Корпус цього портативного комп’ютера виконаний з металу, причому на вибір покупців пропонують два забарвлення – сріблясту і темно-сіру. Базова версія RedmiBook 13 оцінена виробником в $ 640, тоді як конфігурація на базі процесора Core i7 коштує $ 740, тобто вона коштує трохи більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як штучний інтелект допомагає нам жити

    Ми живемо в епоху розвитку нейромереж — комп'ютерні системи реально починають думати практично так, як…

    06.05.2024

    Смартфони з технологією eSIM 2024: віртуальна сім-картка, як користуватися

    Сучасна технологія eSIM спрощує процес підключення до мобільного зв'язку та відкриває нові можливості для різних…

    06.05.2024

    Японці протестували перший у світі 6G-девайс: у 10 разів швидший, ніж 5G

    Над проектом 6G-пристрою одночасно працювали такі компанії, як NEC Corporation, Fujitsu, DOCOMO та NTT. На…

    06.05.2024

    У мережу злили перші подробиці про флагман Xiaomi 15 Pro

    Перше, на що звернуло увагу джерело, так це на те, що Xiaomi 15 Pro отримає…

    06.05.2024

    «Розкладачку» Motorola Razr 50 Ultra показали наживо до анонсу

    Майбутній доладний телефон Motorola Razr 50 Ultra, схоже, близький до випуску, оскільки в мережі з'явилися…

    06.05.2024

    Rabbit R1 – головні недоліки і переваги “унікального” смартфона

    "Передбачається, що це більш простий компаньйон для мого телефону, проте R1 часто говорить мені використовувати…

    06.05.2024