PlayStation 5 і DualShock 5 готують революцію в мультіплеере

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі свіжою інформацією, яка була отримана з нещодавно зареєстрованого компанією Sony патенту, багатокористувацькі ігри з появою на ринку ігрової консолі PlayStation 5 вийдуть на абсолютно новий рівень.

Цьому сприятимуть як сама консоль PlayStation 5, так і нові фірмовий контролер DualShock 5. Sony Japan розробляє новий режим мультиплеєра, в якому одним персонажем зможуть управляти відразу кілька людей.

У середині 2018 року Sony Interactive Entertainment подала в USPTO (відомство по патентах і товарних знаках США) заявку на реєстрацію патенту на «роздвоєння загальних елементів управління і передачу елементів управління у відеогрі». Патент був затверджений 5 грудня 2019 року, в ньому є опис того, як Sony збирається зробити це.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony Interactive Entertainment планує представити принципово новий рівень мультиплеєра за участю до 4 осіб з кожного боку. Такий мультиплеер буде працювати як на одній консолі, так і через інтернет.

В описі патенту присутня фраза «геймплей з розділеним управлінням». Наприклад, перший гравець управляє аналоговими стиками, другий гравець може використовувати тільки чотири головні кнопки управління, а третій гравець отримує тригери. Якщо ви граєте в шутер, то перший гравець відповідає за переміщення і управляє камерою, другий гравець виконує стрибки, перекиди, підбирає боєприпаси і так далі. Третій гравець бере на себе стрілянину.

Аналогічна схема працює в файтингах: один гравець відповідає за рухи, а інший завдає ударів. Головне в даній схемі — підвищений рівень взаємодії між гравцями в команді.

Вихід PlayStation 5 очікується в кінці наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.