Categories: Ґаджети

Google Chrome отримав корисну функцію, яка стане в нагоді всім

Share

Буквально вчора відбувся реліз нової версії даного веб-браузера, в яку додали вкрай важливу і корисну функцію, яку багато хто зовсім точно знайдуть дуже корисною. Так, зокрема, тепер в це засіб для серфінгу по глобальній мережі вбудований спеціальний генератор кодів QR, тобто таких спеціальних цифрових номерів, якими можна обмінюватися в реальному або ж віртуальному світі.

Суть їх зводиться до того, що в код можна зашифрувати будь-яку інформацію, а щоб потім передати її будь-кому виявиться досить просто навести камеру смартфона на такий код, слідом за чим дані миттєво вважаються. Подібним чином можна легко і просто обмінюватися будь-якими даними в реальному світі без необхідності використання зв’язують технологій. Дуже часто код QR вказують різного роду компанії в своїх матеріалах, щоб користувачі могли не забивати вручну URL-адресу сайту, а просто навести камеру і відкрити посилання, якого б великого розміру вона не була. Створити такий код можна через сторонній сервіс, але тепер, починаючи з сьогоднішнього дня, зробити це можна прямо через Google Chrome.

Лічені години назад відбувся реліз свіжої версії даного браузера, яка має номер версії 80.0.3987.0. Вона поки що носить статус бета-версії, тому встановити її можливо тільки в рамках збірки Canary, але така є загальнодоступною. В меню настройки інтернет-браузера з’явилася опція під назвою «Відкрити спільний доступ до сторінки через QR-код», після включення якої потрібно перезапустити оглядач глобальної мережі. Слідом за цим з’явиться можливо перетворювати адресу будь-якої сторінки в інтернеті в звичайний код QR, який потім стане можливим відправити кому-небудь, або ж роздрукувати. Спеціальна відповідна кнопка додана в контекстне меню, а називається вона «Генерувати QR-код».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що нова можливість тільки тестується, але вже на початку наступного року вона повинна стати доступна у фінальній стабільній версії браузера Google Chrome, причому за замовчуванням її, швидше за все, включать. За рахунок цього всі користувачі зможуть без зайвих складнощів обмінюватися кодами QR, що містять в собі різні відомості. Так наприклад, можна буде роздрукувати такий і повісити на стіну, щоб завжди мати під рукою доступ до будь-яких даних з будь-гаджета. Не можна не помітити, що вбудований різпізнавач посилань вже в додаток «Камера» на гаджетах під управлінням Android і iOS, тому завантажувати додаткове програмне забезпечення абсолютно точно не доведеться. Нова можливість гарантовано рано чи пізно стане в нагоді всім, тому що вона насправді є вкрай корисною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024