Categories: Ґаджети

Apple заборонила ремонтувати нові MacBook

Share

З самого моменту запуску такого ноутбука в продаж на форумах з’являється все більше скарг від його власників, які дуже сильно незадоволені тим, що динаміки у дорогого комп’ютера час від часу видають неприємні звуки , причому досить гучні. Вони заважають користувачам дивитися фільми, працювати зі звуком, займатися монтажем відео, а також просто переглядати відеоролики або ж слухати музику. Майже два тижні Apple ігнорувала таку проблему, до того, як ЗМІ по всьому світу не написали про це. Як повідомляє видання MacRumors, ще в минулу п’ятницю «яблучна» корпорація розповсюдила спеціальний документ серед своїх співробітників, в якому вона розповіла про таку проблему і дала вказівки до тому, як вести себе з незадоволеними покупцями.

Справа в тому, що, як запевняє Apple, проблема з такими звуками носить виключно програмний характер, тобто її обіцяють виправити за допомогою нового ПО, реліз якого може статися вже в недалекому майбутньому. При цьому американська корпорація рекомендує всім своїм співробітникам, в тому числі в магазинах і сервісних центрах, не брати на ремонт і не робити гарантійну заміну MacBook Pro з 16-дюймовим екраном на новий, якщо власник такого повідомляє про незрозумілі звуки з динаміка. Всі ці вказівки, що очевидно, носять обов’язковий до виконання характер, тому при виявленні такої проблеми вирішувати її в сервісному центрі гарантовано не будуть – можна навіть не намагатися, так як всі вони підпорядковуються єдиному регламенту.

Вирішити цю проблему в повній мірі має оновлення операційної системи, однак про терміни релізу такого Apple поки що нічого не повідомляє. Залишається вірити, що дивний звук з динаміків нового 16-дюймового MacBook Pro насправді вдасться вирішити таким способом, адже якщо зробити цього не вдасться, то користувачі ноутбука можуть залишитися з формально несправним пристроєм, виклавши за нього від 200 до 650 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в залежно від конкретної обраної модифікації. Чи вдасться вирішити проблему шляхом оновлення програмного забезпечення можна буде дізнатися вже до кінця грудня 2019 року, адже навряд чи компанія стане зволікати з випуском такого, так як від такого стану справ страждає її репутацію, а разом з тим і скорочується число людей, охочих собі купити такий дорогий ноутбук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024