Представлений флагманський планшет Huawei MatePad Pro

Share

Як і передбачалося раніше, сьогодні Huawei офіційно представила свій новий флагманський продукт в сегменті планшетів-ним виявився Huawei MatePad Pro. Новинка вражає своїми можливостями (тут і електронне перо, і підтримка 5G, і топова платформа), а конкуренти мітить флагманському планшету Apple – iPad Pro.

Huawei MatePad Pro побудований на однокристальних платформі Kirin 990, але тільки топової версії використовується SoC Kirin 990 5G. Особливість цього варіанту планшета і так зрозуміла – підтримка зв’язку 5G.

Дисплей діагоналлю 10,8 дюйма і роздільною здатністю 2К, що охоплює колірний простір DCI-P3, що характеризується яскравістю 540 кд / кв. м і контрастністю 1500: 1, займає 90% площі фронтальної панелі. Для порівняння, в iPad Pro екран займає 84,6%, в Samsung Galaxy S6 – і зовсім 83%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рамки екрану не перевищують 5 мм, а рамка корпусу новинки виконана з магнієвого сплаву. В Huawei запевняють, що добре попрацювали над ергономікою, тому тримати в руках цю досить велику модель буде цілком комфортно.

Huawei MatePad Pro став не тільки одним з небагатьох планшетів з підтримкою швидкої бездротової зарядки потужністю 15 Вт, він ще підтримує і зворотний бездротову зарядку потужністю 7,5 Вт! Потужність зарядки по дроту — 40 Вт, і саме такий варіант здається найкращим для поповнення заряду акумулятора ємністю 7250 мА·год.

Новинка отримала не тільки потужну платформу, але і якісний звук з чотирма гучномовцями, для забезпечення цього стерео. Вони доповнені п’ятьма мікрофонами, що забезпечують більш точне сприйняття команд, що віддаються фірмовому голосовому помічнику.

Huawei MatePad Pro працює під управлінням Android 10 з інтерфейсом EMUI 10 – останній трохи доопрацьований з урахуванням специфіки пристрою.

Наприклад, він дозволяє розділити екран на три частини – для зручності роботи з документами, відправлення листів і т. д. А ще є режим «Multi-screen collaboration». Він дозволяє відобразити на екрані планшета дисплей смартфона, і управляти ним прямо з планшета. Так, наприклад, дуже зручно передавати файли з одного пристрою на інший.

Вхідний в комплект стилус Huawei M-Pencil дозволяє малювати на екрані (підтримується розпізнавання до 4096 ступенів натискання) та робити рукописні замітки. Він, також як і планшет, підтримує бездротову зарядку. За бажанням, новинку можна буде доповнити Bluetooth-клавіатурою з механічними клавішами і магнітним кріпленням.

Звичайні версії Huawei MatePad Pro надійдуть у продаж незабаром, а ось версія Huawei MatePad Pro 5G стане доступна для придбання тільки в першому кварталі наступного року.

Що стосується цін, то вони виглядають наступним чином:

MatePad Pro 6 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 128 ГБ флеш-пам’яті, Wi-Fi — $470 (11,4 тис грн);
MatePad Pro 8 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 256 ГБ флеш-пам’яті, Wi-Fi — $570 (13,8 тис грн);
MatePad Pro 6 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 128 ГБ флеш-пам’яті, LTE — $540 (13,1 тис грн);
MatePad Pro 8 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 256 ГБ флеш-пам’яті, Wi-Fi — $640 (15,5 тис грн).

А так виглядають ціни на аксесуари:

Сумка-чохол і чохол-обкладинка — $30 (750 грн);
M-Pencil — $70 (1,7 тис грн);
Bluetooth Keyboard — $100 (2,5 тис грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024