Представлений флагманський планшет Huawei MatePad Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і передбачалося раніше, сьогодні Huawei офіційно представила свій новий флагманський продукт в сегменті планшетів-ним виявився Huawei MatePad Pro. Новинка вражає своїми можливостями (тут і електронне перо, і підтримка 5G, і топова платформа), а конкуренти мітить флагманському планшету Apple – iPad Pro.

Huawei MatePad Pro побудований на однокристальних платформі Kirin 990, але тільки топової версії використовується SoC Kirin 990 5G. Особливість цього варіанту планшета і так зрозуміла – підтримка зв’язку 5G.

Дисплей діагоналлю 10,8 дюйма і роздільною здатністю 2К, що охоплює колірний простір DCI-P3, що характеризується яскравістю 540 кд / кв. м і контрастністю 1500: 1, займає 90% площі фронтальної панелі. Для порівняння, в iPad Pro екран займає 84,6%, в Samsung Galaxy S6 – і зовсім 83%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рамки екрану не перевищують 5 мм, а рамка корпусу новинки виконана з магнієвого сплаву. В Huawei запевняють, що добре попрацювали над ергономікою, тому тримати в руках цю досить велику модель буде цілком комфортно.

Huawei MatePad Pro став не тільки одним з небагатьох планшетів з підтримкою швидкої бездротової зарядки потужністю 15 Вт, він ще підтримує і зворотний бездротову зарядку потужністю 7,5 Вт! Потужність зарядки по дроту — 40 Вт, і саме такий варіант здається найкращим для поповнення заряду акумулятора ємністю 7250 мА·год.

Новинка отримала не тільки потужну платформу, але і якісний звук з чотирма гучномовцями, для забезпечення цього стерео. Вони доповнені п’ятьма мікрофонами, що забезпечують більш точне сприйняття команд, що віддаються фірмовому голосовому помічнику.

Huawei MatePad Pro працює під управлінням Android 10 з інтерфейсом EMUI 10 – останній трохи доопрацьований з урахуванням специфіки пристрою.

Наприклад, він дозволяє розділити екран на три частини – для зручності роботи з документами, відправлення листів і т. д. А ще є режим «Multi-screen collaboration». Він дозволяє відобразити на екрані планшета дисплей смартфона, і управляти ним прямо з планшета. Так, наприклад, дуже зручно передавати файли з одного пристрою на інший.

Вхідний в комплект стилус Huawei M-Pencil дозволяє малювати на екрані (підтримується розпізнавання до 4096 ступенів натискання) та робити рукописні замітки. Він, також як і планшет, підтримує бездротову зарядку. За бажанням, новинку можна буде доповнити Bluetooth-клавіатурою з механічними клавішами і магнітним кріпленням.

Звичайні версії Huawei MatePad Pro надійдуть у продаж незабаром, а ось версія Huawei MatePad Pro 5G стане доступна для придбання тільки в першому кварталі наступного року.

Що стосується цін, то вони виглядають наступним чином:

MatePad Pro 6 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 128 ГБ флеш-пам’яті, Wi-Fi — $470 (11,4 тис грн);
MatePad Pro 8 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 256 ГБ флеш-пам’яті, Wi-Fi — $570 (13,8 тис грн);
MatePad Pro 6 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 128 ГБ флеш-пам’яті, LTE — $540 (13,1 тис грн);
MatePad Pro 8 ГБ оперативної ПАМ’ЯТІ, 256 ГБ флеш-пам’яті, Wi-Fi — $640 (15,5 тис грн).

А так виглядають ціни на аксесуари:

Сумка-чохол і чохол-обкладинка — $30 (750 грн);
M-Pencil — $70 (1,7 тис грн);
Bluetooth Keyboard — $100 (2,5 тис грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.