Sony запатентувала новий геймпад: схоже, для PlayStation 5

Контролер дуже схожий на DualShock 4, але має відмінності в деталях, завдяки яким він нагадує геймпад від Xbox

Не так давно стало відомо, що п’яте покоління консолі Sony PlayStation вийдёт вже в 2020 році. Крім цього, Sony розкрила деякі фішки і особливості PS5, серед яких є адаптивні тригери і тактильний зворотний зв’язок в нових контролерах. Тепер же нарешті з’явилися і перші зображення нового геймпада Sony.

В базі даних японського патентного бюро з’явилася документація з описом контролера від Sony. На перший погляд, геймпад зовні дуже схожий на свого попередника, що, втім, не дивно. Розташування кнопок і форми залишилися колишніми. Зате нижня частина контролера стала ширшою і округлої, що нагадує таку у Xbox Wireless Controller. Також можна розгледіти USB-C порт у верхній частині геймпада і дивний квадрат під кнопкою «PS». Цілком ймовірно, що це мікрофон.

Тригери і тачпад збільшилися в розмірах, а стики – трохи зменшилися. Також в новому DualShock чи не з’явиться передбачувана раніше світлова індикація.

Важливо відзначити, що в патенті не вказано офіційну назву контролера, але, з огляду на швидкий вихід свіжої PlayStation, дуже логічно припустити, що це буде DualShock 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.