Categories: Ґаджети

Нова ОС повністю замінить Windows 10

Share
Час читання: 2 хв.

Багато людей зараз, в 2019 році, не уявляють використання свого комп’ютера, планшета, ноутбука, моноблока або якогось іншого електронного пристрою без встановленої на нього операційною системою, а найпопулярнішою серед таких є Windows 10. Так, дійсно, без ОС будь-який навіть найдорожчий гаджет перетвориться в купу компонентів, скористатися якими широке коло користувачів просто не зможе. Проте, далеко не всім подобається доступна зараз «десята» винда, тому що така містить у собі масу різних недоліків, які роблять її не дуже привабливою і надійною. Користувачі регулярно стикаються з неполадками, які заважають жити спокійним розміреним життям.

У будь-який момент після установки навіть самого маленького незначного поновлення вся Windows 10 може перестати включатися, в зв’язку з чим використовувати її виявиться неможливо жодним чином, і це цілком собі реальний факт, який складно заперечувати. Все це доповнюється негарним заплутаним інтерфейсом, жахливою системою безпеки, низькою швидкістю роботи, нав’язливими оновленнями, поганий стабільністю і багатьом іншим, що не кращим чином позначається на репутації Microsoft. На радість всіх користувачів, терпіти все це залишилося не дуже довго, тому що вже в першій половині 2020 року виявиться представлена ​​і випущена, принаймні у вигляді бета-версії, нова ОС.

Саме ця нова ОС носить кодову назву Lite OS, але під яким вона вийде на ринок насправді ніхто поки що ще не знає. Користувачі можуть розраховувати на ядро ​​Windows Core, яке виявиться основою цієї платформи. За рахунок такого всі оновлення виявляться безпечними, а встановлюватися все такі, включаючи великі, будуть у фоновому режимі без необхідності кожного разу виконувати перезавантаження електронного пристрою. Це доповнять надійною системою захисту, високим рівнем стабільності, зниженим навантаженням на технічне оснащення, підвищеної автономністю (для ноутбуків і планшетів), більш красивим дизайном, а також переробленими стандартними додатками від Microsoft.

Не менш важливо і те, що нова платформа виявиться здатна запускати програми не тільки універсального типу в форматах UWP і PWA, але ще і класичні Win32, завдяки яким, кажучи чесно, Windows 10 зараз і користується великою популярністю, будучи встановленої на більш ніж 900 млн електронних пристроїв. Нова ОС, поза будь-якими сумнівами, повністю замінить собою десяту «вінду», яка зараз є лідером ринку. Швидше за все, всім тим, у кого є ліцензія для доступною зараз операційної системи, можливість встановити нову нададуть безкоштовно. Залишається вірити в те, що новітнє програмне забезпечення насправді виявиться вкрай просунутим в усіх відношеннях, адже використовувати його потім всьому людству доведеться щонайменше п’ять років.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Google впровадила нові функції захисту від крадіжок для пристроїв на Android

    Google офіційно розпочала впровадження набору функцій захисту від крадіжки для пристроїв на Android 10 та…

    06.10.2024

    Порівняння швидкості iPhone 16 Pro Max та Galaxy S24 Ultra показало нічию

    Провідному техноканалу PhoneBuff вдалося провести захоплюючий тест на швидкість між флагманами iPhone 16 Pro Max…

    06.10.2024

    Apple знайшла постачальника ультратонких дисплеїв для iPhone 17 Air

    Apple готується до оновлення свого асортименту в лінійці із запуском iPhone 17 Air, який, за…

    06.10.2024

    Базова версія Samsung Galaxy S25 отримає чіп Dimensity 9400 через його нижчу ціну

    Компанія Samsung планує презентувати нову серію смартфонів Galaxy S25 на початку наступного року. За чутками,…

    06.10.2024

    Intel усунула проблему самозаймання своїх процесорів

    Компанія Intel офіційно заявила про вирішення проблеми, що призводила до передчасного виходу з ладу її…

    06.10.2024

    Збитки Apple через підроблені iPhone склали $2,5 мільйона: компанія не змогла їх розпізнати

    Двох людей у ​​США засудили до тюремного ув'язнення за організацію складної схеми, яка обдурила Apple…

    06.10.2024