Apple відзвітувала про доходи: продаж айфонів падає, а виручка рекордна

Share

Люди стали рідше міняти смартфони, але більше платити за музику, ігри та інші сервіси.

Компанія Apple опублікувала звіт за четвертий квартал свого фінансового року, який закінчився 28 вересня. Через це в ньому практично не відображено вплив на компанію нових iPhone 11 і Apple Watch 5. Інформація опублікована на сайті Apple.
Кінець року зазвичай не найцікавіший період для виробника, так як більшість людей відкладає великі покупки до святкового сезону. Проте з фінансовими показниками у Apple все більш ніж добре.
Обсяг продажів компанії склав $ 64,06 млрд – до аналогічного періоду минулого року ця цифра була на рівні $ 62,9 млрд. Завдяки такому невеликому, але позитивному, зростанню акції компанії подорожчали до $ 248 за штуку. Хоча ціна швидко відскочила назад.
Найважливішою зміною для купертіновців стає зниження продажів iPhone, хоча раніше тільки ці гаджети приносили компанії 2/3 доходів. З недавніх пір ситуація стала змінюватися, оскільки цикли оновлень гаджетів  розтягнулися відразу на три роки. Продажі айфонів впали на 9%, з $ 36,8 млрд до $ 33,6 млрд.
Зараз виручку компанії підтримують сервіси та аксесуари.
В сервіси Apple входить продаж додатків, підписки, збори за Apple Pay, підписка на Music – зараз це другий за важливістю сегмент для вендора. Більш того, за рік він зріс відразу на 26%. Цієї осені каліфорнійський гігант вже запустив ігровий сервіс Arcade, також залишився всього день до початку роботи «яблучного» стрімінга TV +.
Виручка Apple від різних сегментів за винятком iPhone. Фото: Quartz
Найбільше зростання показав сектор аксесуарів, гаджетів, які носяться і побутової техніки – на 55% в порівнянні з 2018 роком. Тут найбільше значення мали, швидше за все, Apple Watch Series 4, AirPods 2 і широкий модельний ряд iPad.
Найважливіше для компанії зараз стало отримання частки на зростаючих ринках Індії та Китаю. Але там компанії доводиться стикатися з дешевими конкурентами. Зважаючи на це та триваючої торгової війни з США продажі Apple в Китаї впали на 2%, зате в іншому азіатському регіоні зросли на 6%.
Цікавим повинен стати перший квартал 2020 року, в який увійде сезон святкових покупок. За розрахунками Apple, Новий рік повинен стати рекордним для компанії за обсягом виручки. У це можна повірити на тлі заяв Тіма Кука про те, що iPhone 11 став найбільш продаваним айфоном в історії, обійшовши навіть iPhone XR .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Інсайдери розкривають подробиці про майбутні складні смартфони Xiaomi – Mix Fold 4 і Mix Flip

    Xiaomi, здається, має намір зміцнити свої позиції на ринку складаних смартфонів. За інформацією інсайдерів, китайський…

    07.05.2024

    Windows 10 чи Windows 11: яку операційну систему краще обрати у 2024 році

    З появою нової операційної системи Windows 11 багато користувачів запитують: чи варто встановлювати Windows 10…

    07.05.2024

    Графічний процесор Sony PlayStation 5 Pro може отримати максимальну частоту 2,35 ГГц та збільшений кеш

    Фахівці відомого YouTube каналу Digital Foundry обговорили в новому подкасті характеристики графічного процесора ігрової консолі Sony PlayStation…

    07.05.2024

    Microsoft випустить ШІ-конкурента GPT-4 та Google Gemini

    Корпорація Microsoft збирається випустити свого чат-бота, який стане конкурентом популярних ШІ-моделей GPT-4 та Google Gemini.…

    07.05.2024

    У Apple з’явиться Pro-версія стілус Apple Pencil

    За кілька годин до свіжого заходу Apple, в мережі з'явився цікавий витік. Так, окрім нових…

    07.05.2024

    Іранський бренд Daria представив новий смартфон

    У світі технологій сталася цікава подія: іранський бренд Daria, відомий своїми постачаннями китайських смартфонів на…

    07.05.2024