Apple відзвітувала про доходи: продаж айфонів падає, а виручка рекордна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люди стали рідше міняти смартфони, але більше платити за музику, ігри та інші сервіси.

Компанія Apple опублікувала звіт за четвертий квартал свого фінансового року, який закінчився 28 вересня. Через це в ньому практично не відображено вплив на компанію нових iPhone 11 і Apple Watch 5. Інформація опублікована на сайті Apple.
Кінець року зазвичай не найцікавіший період для виробника, так як більшість людей відкладає великі покупки до святкового сезону. Проте з фінансовими показниками у Apple все більш ніж добре.
Обсяг продажів компанії склав $ 64,06 млрд – до аналогічного періоду минулого року ця цифра була на рівні $ 62,9 млрд. Завдяки такому невеликому, але позитивному, зростанню акції компанії подорожчали до $ 248 за штуку. Хоча ціна швидко відскочила назад.
Найважливішою зміною для купертіновців стає зниження продажів iPhone, хоча раніше тільки ці гаджети приносили компанії 2/3 доходів. З недавніх пір ситуація стала змінюватися, оскільки цикли оновлень гаджетів  розтягнулися відразу на три роки. Продажі айфонів впали на 9%, з $ 36,8 млрд до $ 33,6 млрд.
Зараз виручку компанії підтримують сервіси та аксесуари.
В сервіси Apple входить продаж додатків, підписки, збори за Apple Pay, підписка на Music – зараз це другий за важливістю сегмент для вендора. Більш того, за рік він зріс відразу на 26%. Цієї осені каліфорнійський гігант вже запустив ігровий сервіс Arcade, також залишився всього день до початку роботи «яблучного» стрімінга TV +.
Виручка Apple від різних сегментів за винятком iPhone. Фото: Quartz
Найбільше зростання показав сектор аксесуарів, гаджетів, які носяться і побутової техніки – на 55% в порівнянні з 2018 роком. Тут найбільше значення мали, швидше за все, Apple Watch Series 4, AirPods 2 і широкий модельний ряд iPad.
Найважливіше для компанії зараз стало отримання частки на зростаючих ринках Індії та Китаю. Але там компанії доводиться стикатися з дешевими конкурентами. Зважаючи на це та триваючої торгової війни з США продажі Apple в Китаї впали на 2%, зате в іншому азіатському регіоні зросли на 6%.
Цікавим повинен стати перший квартал 2020 року, в який увійде сезон святкових покупок. За розрахунками Apple, Новий рік повинен стати рекордним для компанії за обсягом виручки. У це можна повірити на тлі заяв Тіма Кука про те, що iPhone 11 став найбільш продаваним айфоном в історії, обійшовши навіть iPhone XR .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.