Categories: Ґаджети

iOS 13.2 розкрила подробиці про невідомий пристрій Apple

Share

28 жовтня компанія Apple випустила оновлення iOS 13.2. Воно містить кілька нововведень, про які відомо цілком офіційно, але в ньому також були знайдені відомості, які Apple ретельно приховує.

Сайт 9to5mac зауважив в коді iOS 13.2 відсилання до нового пристрою Apple, яке ще не було випущено і навіть не анонсовано. Цей гаджет називається AirTag, а в коді міститься інформація про його сполучення зі смартфоном і заміні в ньому акумулятора. Файли порожні, пізніше на їх місці повинні з’явитися зображення самого пристрою, а також невеликі відеоінструкції по роботі з ним. Ці файли можуть бути замінені компанією Apple віддалено в будь-який момент.

AirTag можна буде сполучати з iPhone приблизно так само легко, як навушники AirPods, колонку HomePod і будь-які інші пристрої Apple. Через пошук в додатку «Локатор» можна побачити місце розташування цього гаджета.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мова йде про так звані маячки для речей, підтримка якого реалізована в iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max. У ці смартфони встановлений чіп U1, який забезпечує обмін даними з іншими пристроями і визначає їх положення в просторі. Запатентована Apple система також передбачає взаємодію з камерою в режимі доповненої реальності: користувач запускає на смартфоні додаток камери і побачити позначку того місця, де знаходиться предмет, який потрібно знайти.

Користувач зможе купити будь-яку кількість маячків і встановити їх в ті речі, які боїться втратити. Як тільки зв’язок з цією річчю буде втрачена або вона піде від користувача на певну відстань, на смартфон прийде повідомлення. Користувач також зможе відзначати «безпечні зони» – повідомлення не прийде, якщо залишити там річ ​​з маячком.

Подібні маячки вже існують – вони сполучаються зі смартфоном і сигналізують про те, що річ, до якої вони причеплені, пропала із зони охоплення Bluetooth. Як правило, їх можливості сильно обмежені – наприклад, не можна бачити їх розташування в мобільному додатку і не можна отримувати повідомлення від них на смартфон.

Презентація AirTag може відбутися в найближчі дні. Не виключено, що Apple не стане проводити окремий захід, а просто анонсує цей пристрій на своєму сайті, як у випадку з навушниками AirPods Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Нова функція ШІ в iOS 18 дозволить автоматично створювати короткий зміст довгих повідомлень

    Apple переходить на новий рівень зручності для своїх користувачів за допомогою штучного інтелекту iOS 18.…

    05.05.2024

    Чи можна заряджати смартфон усю ніч

    Для багатьох власників смартфонів залишати гаджети заряджатися на ніч - це питання, яке викликає занепокоєння…

    05.05.2024

    Топ-3 найкращих смартфонів Xiaomi

    Xiaomi є китайським брендом, який активно розвивається та користується величезною популярністю у всьому світі. Він…

    05.05.2024

    Оновлення MIUI 14 від Xiaomi: фішки та переваги

    Смартфони китайського бренду працюють на основі прошивки MIUI. Зручний інтерфейс та простота в управлінні –…

    05.05.2024

    Київстар запропонував абонентам дешевий тариф для пенсіонерів

    Мобільний оператор "Київстар" розповів клієнтам про тариф без інтернету, який буде корисним людям похилого віку,…

    05.05.2024

    F-16 зі штучним інтелектом успішно провів тренувальний бій у США

    У США успішно випробували штучний інтелект (ШІ) для керування бойовим літаком. Як повідомляє Associated Press,…

    05.05.2024